Els concerts de nadales acosten la festa als mercats i places de la ciutat

Demà, a les 18.30 hores, se celebra “TubaNadal 2022” a la plaça de l’Ajuntament

Més de cent tubes i bombardins de les comarques centrals es reuniran demà, dijous 15 de desembre, a les 18.30 hores a la plaça de l’Ajuntament, per interpretar nadales i celebrar l’anomenat “TubaNadal”. Este concert, organitzat amb la col·laboració del Conservatori Professional de Música de València, ja s’ha convertit en una tradició a la ciutat i donarà pas a una sèrie d’actuacions gratuïtes que ompliran de música nadalenca els mercats i places de la ciutat.
 

El primer d’estos concerts, programats per l’Ajuntament amb motiu del Nadal, va coincidir amb l’encesa de la il·luminació nadalenca de la ciutat, el passat 2 de desembre. Ara, amb la proximitat de les festes, se succeeixen les propostes. Així, divendres 16, també a les 18.30 hores i a la plaça de l’Ajuntament, l’Ensemble Vocal de Cambra del Conservatori Professional de Música de València, interpretarà un altre “Concert de Nadal”, amb José Ramón Cantero al piano i la direcció d’Amadeo Lloris. El cor del Conservatori de València oferirà una selecció de fragments corals de l’oratori El Messies, de G. F. Händel, i altres obres nadalenques conegudes.

Nadales als barris

Dissabte, 17 de desembre, una setmana abans de la nit de Nadal, la música animarà les compres d’estes festes en diferents mercats de la ciutat. La Coral Font Sant Lluís actuarà al Mercat d’Algirós; la Coral El Parc, al de Benicalap; l’Escola Coral de Veus, al de Castella; el Cor de la U.M. L’Horta de Sant Marcel·lí, al de Mossén Sorell; el Cor Alameda, al de Natzaret; la Coral Resonare Fibris, al de Torrefiel; i la Coral Polifònica Valentina estarà al Mercat del Cabanyal.

Tots estos concerts se celebraran, amb la col·laboració de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana i la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana, a les 12 del migdia, a la mateixa hora que la música també evocarà la festa en diferents enclavaments de la ciutat. Al Jardí Malilla. Enginyer J. Benlloch, de Quatre Carreres, actuarà Planakanta. A la plaça de Rojas Clemente, en Extramurs, cantarà la Coral Agrupació Musical Font Sant Lluis. A la plaça Barón de Cortés, de Russafa, s’escoltarà les Veus del Forn d’Alcedo. El Parc de l’Ermita d’Orriols serà l’escenari de la Coral Corporació Musical de la Pobla de Vallbona; i la plaça de Patraix acollirà el Grup de Danses la Carraspera.

El diumenge 18 de desembre, a les 11 hores, la ciutadania podrà gaudir el “Rodafolk” amb cançons i balls participatius pels carrers i places del centre històric, a càrrec de la rondalla La Comarcal, i el dijous 22, amb la col·laboració del Grup de Danses Alimara de la Societat Coral el Micalet, se celebrarà, a les 19 hores, la “Ronda de Nadal” al carrer d’Avellanes.

L’Ajuntament també hi ha programat actuacions musicals a la plaça de la Reina els dies 23 i 24 de desembre. El primer d’estos dies, a les 20 hores, actuarà l’Escola de Tabal i Dolçaina Russafa-fa, i el dia de la nit de Nadal, a les 12 hores, l’Orquestra de Pols i Pua Nuestra Señora de Tejeda i la Coral AAACEMA.

Este cicle de concerts est tancarà el 27 de desembre, a les 18 hores en el Saló de Cristall, amb un recital de nadales tradicionals a càrrec del grup El Raval de Vila-real. I al marge de tots estos concerts, l’Ajuntament de València ha programat més de tres-centes activitats en tota la ciutat amb motiu de les festes nadalenques que enguany recuperen la seua plena normalitat.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.