Els flamencs porten dos mesos destrossant camps sencers d’arròs en l’Albufera

AVA-ASAJA denuncia que els flamencs s’han unit recentment a altres poblacions de fauna salvatge, sobretot espècies d’ànecs, que causen greus perjudicis en els arrossars de l’Albufera. En els últims anys els flamencs s’han dispersat des del llac i tancats situats en les zones baixes fins a les zones productores d’arròs pròximes a les poblacions. Segons estimacions de l’organització agrària, les pèrdues econòmiques provocades per l’avifauna en el cultiu de l’arròs de l’Albufera han arribat a aconseguir els 400.000 euros en campanyes anteriors.

El president de AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, explica sobre aquest tema que tota la societat, començant pels propis agricultors, defensen la preservació dels flamencs i la resta de la fauna i flora en aquesta joia mediambiental que és l’Albufera, situada a més a les portes de València. El que posem en dubte, no obstant això, és que siguen els arrossers afectats els que paguen de la seua butxaca la cura d’aquestes espècies que gaudim tots. 

En est sentit, AVA-ASAJA exigeix una profunda revisió de l’assegurança agrària a fi que la cobertura del mateix incloga tots els sinistres causats per la fauna salvatge, ja que en la majoria dels casos les limitacions establides no permeten accedir a cap mena d’indemnització econòmica per l’estat fenològic de la planta i la superfície afectada. Així mateix, AVA-ASAJA reclama a les administracions responsables del manteniment del parc natural de l’Albufera compensacions per als agricultors afectats en funció dels danys patits.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.