Els premis literaris Ciutat de València es lliuraran el 31 de gener al Saló de Cristall

Esta cerimònia corona la XLI edició d’estos guardons culturals, “els més importants que atorga el consistori”

El regidor José Luis Moreno destaca “la solemnitat de l’acte i la importància d’este certamen que fomenta i dona suport a la creació literària”

Els premis literaris Ciutat de València s’entregaran dimecres que ve 31 de gener en el Saló de Cristall, ja que l’Hemicicle Municipal, on tradicionalment s’ha celebrat este acte, es troba en obres. Ho ha anunciat el regidor de Recursos Culturals, José Luis Moreno, després de recordar “la solemnitat d’esta cerimònia en la qual es reconeix públicament l’autoria de les obres seleccionades en les diferents modalitats del certamen literari que convoca anualment l’Ajuntament per a fomentar i donar suport a la creació literària”.

El regidor José Luis Moreno ha explicat que “este acte coronarà la XLI edició d’estos premis de projecció internacional”. “Són els guardons culturals més importants que atorga el consistori i, a més de promoure la creativitat i l’escriptura, reconeixen i visibilitzen treballs d’autors i autores novelles i consagrats, als qui se’ls obri noves oportunitats per a la seua carrera literària”.

Pel que respecta als treballs premiats en la present edició, estos han sigut Assegut a la dreta del pare, de Jovi Lozano-Seser, guanyador del Premi Isabel de Villena de narrativa en valencià; La terra i la paraula de Juli Capilla, destacat amb el Premi Josep Vicent Marqués d’assaig en valencià; L‘encant dels xiquets de Manel Dueso Almirall, que s’ha alçat amb el Premi Eduard Escalante de teatre en valencià; Canvi de mans, de José Ángel García Caballero, Premi Maria Beneyto de poesia en valencià.

També han sigut guardonats El talento, de Carmen Ródenas, Premi Vicente Blasco Ibáñez de narrativa en castellà; Los impostores, de Francisco Carreño, Premi Celia Amorós d’assaig en castellà; Lo peor que le puede pasar a un niño, de Javier Liñera, Premi Max Aub de teatre en castellà; i Ser mirada, de Carmen Palomo Pinel, Premi Juan Gil-Albert de poesia en castellà.

José Luis Moreno ha recordat que, en total, es van presentar 1.646 obres, sent la poesia i la narrativa en castellà, amb 647 originals i 571 textos, respectivament, les modalitats amb major participació; i ha destacat que “este certamen literari, que mostra la diversitat de la literatura, amb diferents veus i perspectives, també s’ha consolidat com a impulsor de la indústria editorial”. De fet, les obres guanyadores seran publicades, mitjançant un acord de coedició entre l’Ajuntament i diferents editorials especialitzades en cadascuna de les modalitats dels premis.

A més tots els premis consten d’una dotació econòmica que oscil·la entre els 6.000 i els 12.000 euros. Concretament, el d’Isabel de Villena de narrativa en valencià i el Vicente Blasco Ibáñez de narrativa en castellà, estan dotats amb 12.000 euros cadascun. El de poesia en valencià María Beneyto i el de poesia en castellà Juan Gil-Albert, amb 6.000 euros cadascun. Per als premis de teatre en valencià Eduard Escalante i teatre en castellà Max Aub l’Ajuntament ha destinat una dotació de 8.000 euros en cada modalitat. Finalment, els premis d’assaig en castellà Celia Amorós i assaig en valencià Josep Vicent Marqués rebren 10.000 euros cadascun.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.