Els treballadors laborals de la Ribera trauen targeta roja a la Conselleria de Sanitat

El comité d’empresa de l’Hospital de la Ribera ha convocat a tots els seus integrants, igual que el mes passat, a les 11,30 hores a la porta de la Conselleria de Sanitat per a celebrar una reunió al carrer, com a manera de mostrar el seu malestar pel «bloqueig de la negociació» del nou conveni que afecta 1.400 treballadors del Departament de Salut de la Ribera, segons van informar en el seu comunicat.

Durant la reunió el comité d’empresa ha decidit traure TARGETA ROJA a la Conselleria, per dilatar durant dos anys la negociació, negar-los l’oportunitat d’avançar en els drets laborals i a més incomplir part dels drets que ja tenien, segons reclamen.

Els representants sindicals denuncien que res s’ha avançat des que conselleria va denunciar l’anterior conveni després de la reversió de l’hospital d’Alzira, que va canviar el model de gestió, i si bé el gener de 2019 es va arribar a constituir la comissió negociadora, per la qual cosa al novembre ja van sol·licitar la mediació de la Inspecció de Treball.
El comité d’empresa ha registrat tres escrits en els últims mesos i diuen que no han sigut contestats.

Afirmen que no poden seguir ignorant al personal laboral de la Ribera, amb la seua ignorància i silenci no els faran desaparéixer.

Continuen dient que no deixa de ser una anomalia intolerable que els treballadors laborals de la Ribera continuen regint-se per un conveni negociat amb l’Empresa privada quan porten quasi tres anys sota la gestió directa de la Conselleria de Sanitat.

Anuncien que el comité mantindrà tots els segons dimarts de mes aquestes reunions ordinàries a la porta de la conselleria «fins que s’aconseguisca  un nou conveni col·lectiu que millore les condicions actuals».

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.