Els xiquets i xiquetes de Cullera trien els seus representes en el Consell de la Infància 

Aquest espai de diàleg i acció ja ha aconseguit convertir les seues idees en projectes tangibles en els darrers 5 anys

Els 36 consellers i conselleres prendran possessió del seu càrrec el 4 de març

L’alumnat de Cullera va votar divendres passat per a triar als seus representants en el Consell Municipal de Participació de la Infància i l’Adolescència. Els 36 consellers i conselleres, que es trien cada any, representen als xiquets i xiquetes que cursen entre 3r i 6é de primària en els 7 col·legis (públics i concertats) del municipi.

Cada classe de primària ha triat a un representant, sumant un total de 4 en els col·legis CAES Sant Agustí, CEIP Doctor Alemany, Sant Antoni de la Mar, Hermanos Maristes i la Immaculada Concepció; i un total de 8 en els centres que compten amb dues línies, com són La Milagrosa i l’Escolaica.

Les 36 persones electes prendran possessió del seu càrrec el dia 4 de març en el Saló de Plens de l’Ajuntament en una sessió presidida per l’alcalde, Jordi Mayor.

Aquest Consell no és només un espai de diàleg, sinó també d’acció, perquè en col·laboració amb l’Ajuntament i els tècnics municipals, els xiquets i xiquetes poden convertir les seues idees en projectes tangibles que beneficien a tota la ciutadania.

En paraules de l’alcalde, Jordi Mayor, es tracta d’un organisme que «dona veu i vot als xicotets i xicotetes de la nostra ciutat perquè ens exposen i decidisquen quines necessitats tenim i busquem accions concretes per a millorar el seu dia a dia». «L’objectiu és que formen part de les decisions que es prenen a la nostra ciutat en totes les seues preocupacions d’infraestructures, oci, educació, cultura i qualsevol altra necessitat», ha afegit Mayor.

Exemple d’això són els assoliments que ja han aconseguit des de la seua creació fa 5 anys, com és la construcció del skate park, l’ampliació de l’aparcament en el Bulevar, l’ampliació del servei d’atenció psicològica, la creació d’una Aula d’Estudis, o la participació en l’elecció de les activitats i dels cantants en les Festes Majors.

El regidor de Joventut, Àlex Morales, ha explicat la importància de la participació dels joves en la vida municipal, ja que fomenta el seu lideratge i responsabilitat, «establint les bases d’una ciutadania activa i compromesa amb el futur».

«Promoure la participació activa dels xiquets i xiquets suposa una base sòlida i fonamental per a construir un municipi més inclusiu, democràtic i més pròsper per a les futures generacions», ha conclòs Morales.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.