En bici a la Fira Romana i a l’Exposició del Trenet

Com ja hem dit altres vegades, tots els nostres pobles tenen coses interessants per a visitar-los i passar una bona estona en ells. A nosaltres ens importa sobretot la Natura, perquè d’ella rebem l’aire que respirem, l’aigua que bevem, els aliments que mengem i, en definitiva, la vida; per això insistim tant en la necessitat de cuidar-la, protegir-la i restaurar-la.

Però també ens interessa i molt la història, l’art, la cultura, la gastronomia, les festes (que no contaminen, ni fan mal als animals, ni són dolentes per cap motiu) i tot allò que fa  millor, més plena i agradable, la nostra vida. Al cap i a la fi, som mediterranis…

Per això el diumenge passat anàrem a la Trobada d’Escoles en Valencià, que per fi tornava a celebrar-se presencialment enguany, a Alfarb. I férem un bon passeig en bici, un poc llarg i gelat però molt bonic, per les vores del riu Magre, que amb tanta pluja duia més aigua que mai. I allí poguérem tornar a vore i saludar gent que feia ja dos anys o més no veiem. Un plaer el passeig, el paisatge i el paisanatge.

I aquest dissabte, 9 d’abril, també anirem en bici a la II Fira Romana de L’Ènova, que promet ser interessant, per a conèixer un poc les arrels romanes que tenim a la comarca i per a unir-nos a la festa d’aquest poble riberenc. Ells fan aquest esforç organitzatiu i nosaltres farem el nostre anant-hi en bici, sense contaminar absolutament res. 

Seran uns 15 km per camins rurals, amb la previsió de bon temps, temps primaveral com toca ara; un altre passeig molt agradable entre tarongers i d’altres fruiters en flor. Eixirem de la Plaça Major d’Alzira a les 10 h i passarem per Carcaixent i La Pobla Llarga. Com sempre, cadascú serà responsable de la seua seguretat i els menors hauran de vindre acompanyats d’algun major. Opcional quedar-se a dinar a L’Ènova o tornar a dinar a casa.

A més, opcional també, els que tornem per la vesprada passarem a veure l’Exposició de Maquetes Ferroviàries que s’exposen al Magatzem de Ribera, a Carcaixent, una altra activitat cultural, interessant i recomanable, que es celebra estos dies a la nostra comarca i que conclou precisament esta setmana.

Sembla que, després de tant de tancament i tanta distància de seguretat, ara que quasi hem superat la pandèmia tots/es tenim moltes ganes de fer coses col·lectives, perquè som una espècie molt sociable i els mediterranis més. I això és bo, perquè cal viure i gaudir, i traure la cultura i la festa al carrer, però mantenint encara les precaucions raonables per a evitar-ne més problemes.

I nosaltres hi anem en bici perquè és el vehicle més respectuós amb les persones i el medi ambient, que permet fer exercici saludable i no emet els gasos d’efecte hivernacle que estan escalfant el clima i augmentant les pluges torrencials, les inundacions, les tempestes, la pujada del mar, etc. etc. Un vehicle que no consumix el combustible que provoca interminables guerres i morts en els països petroliers, i que a més està esgotant-se/declinant i disparant els preus perillosament… Així doncs, deixeu els autos per a les activitats que realment els necessiten i passeu-se a la bici, al peu i al tren! 

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.