Enllumenat de Nadal València

València reforça la il·luminació de Nadal en barris i pobles i programa un vídeo mapping en la plaça de l’Ajuntament

L’encesa del enllumenat nadalenc serà el divendres 2 de desembre a les 19h i mantindrà els criteris d’eficiència energètica i descentralització pels barris

Un vídeo mapping projectat sobre la façana de l’Ajuntament i un arbre de Nadal en la plaça constituïxen alguna de les novetats de la il·luminació nadalenca d’enguany, segons ha anunciat la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario. La regidora ha assenyalat que es mantindran els paràmetres d’altres exercicis quant a eficiència energètica, descentralització a barris i pobles que incrementen la seua il·luminació nadalenca i innovació quant a l’espectacle perquè servisca com a element dinamitzador dels principals eixos comercials.
 

Està previst que l’encesa del enllumenat nadalenc es duga a terme el divendres 2 de desembre a les 19 h. L’horari és similar al de l’any passat. Només es reduix en mitja hora els caps de setmana. La decoració nadalenca s’encendrà de dilluns a dijous des de les 6 de la vesprada a les 12 de la nit i de divendres a diumenge i dies festius, mitja hora més, fins a les dotze i mitja. La regidora Lluïsa Notario ha assenyalat que des que van arribar al govern, ja abans de la crisi “la il·luminació ornamental per Nadal i Falles és cent per cent tecnologia led. Hem fet els deures en matèria d’eficiència energètica”. El cost total de la il·luminació i ornamentació nadalenca d’enguany és de 384.428,89 euros, IVA inclòs.

La regidora ha destacat la responsabilitat que les administracions públiques tenen enfront de la situació de crisi energètica que patim i en este sentit ha dit que “l’Ajuntament amb les seues mesures d’eficiència energètica ha pogut baixar la factura de la llum quasi en un cinquanta per cent, amb un estalvi anual de més de 8 milions d’euros”.

Com a principal novetat en la decoració del centre de la ciutat, les dos boles il·luminades que l’any passat van decorar la plaça de l’Ajuntament se substitueixen enguany per un arbre de Nadal i un vídeo mapping que es projectarà sobre la façana de l’Ajuntament des del 21 de desembre fins al 4 de gener, amb referències a la Capital Mundial del Disseny i a la Capital Verda. A més s’instal·larà un arbre de Nadal en la plaça. La regidora ha assenyalat que amb la substitució de les dos boles il·luminades s’aconseguirà estalvi energètic a més d’oferir una novetat amb l’espectacle del vídeo mapping.

Notario ha assenyalat que abans de definir el disseny de la decoració nadalenca va mantindre una reunió amb l’Associació de Comerciants del Centre Històric “com faig tots els anys per a coordinar-nos en la instal·lació de la il·luminació, especialment pel que fa al centre de la ciutat i acordar amb ells l’encesa i l’apagat”. La regidora de Gestió de Recursos ha anunciat que atesa una petició d’esta associació disposaran també d’il·luminació nadalenca els carrers Músic Peydró, Llanterna i Liñán.

Notario ha informat també que s’instal·laran motius nadalencs en 14 barris de la ciutat (dos més que l’any passat). Els cons il·luminats de 5 metres d’altura que simulen arbres de Nadal s’instal·laran en Patraix, Russafa, Campanar, Poblats Marítims, Benimaclet, Ciutat Vella, Rascanya, Sant Marcel·lí, Extramurs, Benicalap, Quatre Carreres i Olivereta. La novetat enguany és que instal·laran també en Nou Moles i Sant Isidre. Notario ha assenyalat que “per a nosaltres és fonamental descentralitzar, perquè els veïns i veïnes dels barris i pobles de València també gaudisquen de la il·luminació nadalenca”.

A més s’instal·laran 159 arcs decoratius en 33 carrers de València que suposa un increment de 42 elements respecte de l’any passat i 17 rètols de Bon Nadal als Pobles de València i altres 7 que es distribuiran pel mercat de Algirós, el de Natzaret, el de Torrefiel i en el barri de la Fuensanta.

Pel que respecta a la plaça de la Reina, una vegada finalitzades les obres, acollirà de nou el Betlem i unes estructures il·luminades de 3 metres d’altura que simulen ametlers. Notario ha fet una crida a la ciutadania perquè acudisca a gaudir de l’ornamentació nadalenca, una vegada estiga instal·lada.

Comenta la notícia