Entre Comarques 2016 visita Potries, Ròtova, Ador i Alfauir,oci cap de setmana,RIBERA TURISME

La cultura terrisera i del regadiu a Potries, el patrimoni històric-cultural de Ròtova i Ador; i el monestir de Sant Jeroni de Cotalva a Alfauir; les propostes d’Entre Comarques per al cap de setmana


unnamedENTRE COMARQUES 2016, el programa de comarcal de rutes guiades, s’endinsa per primera vegada a la Safor, per a descobrir-te, aquest cap de setmana, el patrimoni històric, cultural i natural d’alguns dels seus municipis més bells.

Dissabte, 4 de juny, arranquem de matí a POTRIES amb la Ruta de l’Aigua i una visita al Museu de Terrisseria Àngel Domínguez. A la vesprada coneixerem la història, monuments i cultura d’ADOR. Diumenge, 5 de juny, farem un recorregut pel nucli urbà de RÒTOVA. I a la vesprada, visitarem el Monestir de Sant Jeroni de Cotalva i ens delectarem amb les vistes escèniques als paisatges d’ALFAUIR.

Per a participar en ENTRE COMARQUES cal inscriure’s a: http://bit.ly/1Qw6ofA

Les rutes tenen un cost de 4€, que cobreix dos visites guiades, degustació gastronòmica i detall de benvinguda.

Totes les rutes comencen a les 10:30 hores del matí i a les 16:30 hores de la vesprada des de l’Ajuntament de cada població, segons el programa establit.

DISSABTE 4 DE JUNY: POTRIES i ADOR (LA SAFOR)

Matí > POTRIES: Ruta de l’Aigua i visita al Museu de Terrisseria Àngel Domínguez. (Eixida des de l’Ajuntament 10:30 hores)
La ruta es farà en 2 fases:

1. La Ruta de l’Aigua proposa un recorregut pels elements claus de les infraestructures històriques del regadiu. Una ruta per camins i sendes rurals per apropar els visitants a un medi rural en perill, visitant un conjunt de construccions amb segles d’història, encara en funcionament, i vinculades al sistema hidràulic tradicional.

2. Museu. Potries ha constituït al llarg dels segles un important nucli d’activitat terrissera, el seu propi topònim de Potries té el seu origen i significat en aquest ofici artesanal. La defunció de l’últim terrisser en actiu, Àngel Domínguez, a mitjan dels anys 80, suposa el punt final d’una activitat artesanal amb tradició mil·lenària al nostre municipi, d’una manera d’entendre la vida, d’un sistema de producció i comercialització que havien entrat en declivi anys enrere. És aleshores quan l’Ajuntament de Potries, convençut de la singularitat d’aquest patrimoni, adquireix l’immoble i inicia un ambiciós programa de recuperació de la memòria relacionada amb la producció ceràmica al municipi.

Vesprada > ADOR: Història, monuments i cultura d’Ador. (Eixida des de l’Ajuntament 16:30 hores).

Recepció a l’Ajuntament d’Ador per part de l’Alcalde d’Ador, Joan Faus. Visita al Saló de Plens per veure el RELLOTGE SOLAR D’ADOR D’ÈPOCA ROMANA del segle III dC.

Visita a l’Església Parroquial d’Ador, consagrada a la patrona del poble, la Mare de Déu de Loreto, on Mossèn Vicent Sarrió ens farà una visita guiada per l’edifici.

En acabar, pujarem a visitar l’Ermita del poble, consagrada a sant Josep i on també es conserva la imatge del Crist d’Ador, patró del poble. Ací, el professor d’Història, Vicent Mahiques Roig, ens farà una explicació històrica del poble.

DIUMENGE 5 DE JUNY: RÒTOVA i ALFAUIR (LA SAFOR)

Matí > RÒTOVA: Recorregut nucli urbà. (Eixida des de l’Ajuntament 10:30 hores)

Visita pel nucli urbà, fent parada en els punts d’interés turístic: Barri de la Verge de la Salut, Església, Palau, plaça Major… Visita al Centre d’Interpretació de la Pansa (Riurau).

Vesprada > ALFAUIR. Visita al Monestir de Sant Jeroni de Cotalva. (Eixida des de l’Ajuntament 16:30 hores)

Des de l’Ajuntament eixirem amb els nostres propis vehicles (per compte propi) cap al Monestir.

El Monestir de Sant Jeroni de Cotalba es va fundar l’any 1388 sobre l’antic poblat morisc de Cotalba. Es troba situat al terme municipal d’Alfauir, en l’anomenada Vall del Vernissa, a la comarca de la Safor. Va pertànyer a l’orde dels jerònims fins al 1835, moment en què es va produir la desamortització. El benefactor de l’obra fou el duc Alfons “El Vell” (duc de la Corona d’Aragó). La construcció arquitectònica s’emmarca dins de l’estil gòtic mudèjar renaixentista, entre els segles XIV i XVII, revestint-se la majoria dels espais en el segle XVIII a l’estil Barroc. Va ser declarat Be d’Interés Cultural l’any 1994.

El viatger gaudirà del entorn excepcional del poble de Tous visitarà el antic pòrtic de l’església i la font de 1909, els jardins i el museu de l’església parroquial.

La visita finalitzarà visitant el mirador de la presa de Tous on ens meravellarem amb les vistes espectaculars de la Torre i el castell de Terrabona.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.