Ernestina Martínez Miquel i les Penyes de coeters ‘El Coet’ i ‘El Xiflec’ “Premis Ciutat de Benifaió 2023”

La setena edició dels Premis Ciutat de Benifaió ja té guardonats.

La Comissió Informativa de Règim Interior del passat 4 d’octubre, ateses les bases del reglament Especial d’honors i Distincions, va proclamar per unanimitat als guanyadors del Premi Ciutat de Benifaió 2023.

Distincions que han recaigut en el seu esment de persona física en la qual fora veïna del municipi Ernestina Martínez Miquel, de 93 anys d’edat. Destacant la comissió la seua dedicació incansable al llarg de tota la seua vida a ajudar als més necessitats. Actualment forma part de l’Ordre del Pare Alegre en la seua seu de Madrid.

En quant al premi que destaca a una entitat o col·lectiu en aquesta edició es premien a dues entitats. Les Penyes de coeters “El Coet” i “El Xiflec” per la labor que exerceixen en l’impuls de les “cordaes” i la “Processó del foc en honor a la Divina Aurora”. Està última amb recents títols oficials gràcies al treball de totes dues entitats impulsant així les tradicions de foc del municipi.

Els guardonats rebran la seua distinció en la jornada festiva del 9 d’octubre. Després de finalitzar els actes institucionals de l’homenatge a la senyera en la Plaça Major.

Cal recordar que el Premi Ciutat de Benifaió s’estableix per a distingir a persones físiques o jurídiques. Entitats o col·lectius que pel seu treball i labor en activitats artístiques, culturals, esportives, cíviques, professionals o d’investigació. Que hagen destacat d’una forma pública i notòria afavorint als interessos de Benifaió i el progrés social, cultural i econòmic en general.

L’alcaldessa de Benifaió Marta Ortiz ha destacat que amb aquests Premis “es pretén reconéixer des de l’Ajuntament el treball de col·lectius i persones que en els seus àmbits de treball exerceixen o han exercit una labor molt important en benefici de la societat en general. Pensem que des del consistori s’ha de valorar i premiar aquest esforç i de nou en aquesta edició es concedeixen aquestes distincions molt merescudes als premiats Ernestina Martínez Miquel i les Penyes coheteras ‘El Coet’ i ‘El Xiflec’”. Ortiz ha felicitat els premiats informant-los que en la festivitat del dilluns 9 d’octubre tindran el seu reconeixement oficial en la Plaça Major.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.