Es diagnostiquen més de 350 nous càncers de tiroides a l’any en la Comunitat Valenciana

Aquest tipus de càncer és més freqüent en dones i l’edat mitjana del diagnòstic és de 53 anys
La supervivència relativa global és de 93%

Segons les últimes dades del Sistema d’Informació de Càncer de la Comunitat. Valenciana, s’estima que la indicencia del càncer de tiroides és de 370 nous casos anuals, amb una taxa ajustada de 7,03 casos nous per 100.000 habitants.

Aquestes dades s’han donat a conéixer pel Servei d’Estudis Epidemiològics i Vigilància de les Malalties No Transmissibles amb motiu de la celebració el 24 de setembre del Dia Internacional del Càncer de Tiroides.

Aquest tipus de càncer és més freqüent en dones (taxa ajustada de 10,10 enfront de 3,87 en homes). La diferència estadística significativa per sexes també s’aprecia en la incidència a nivell nacional, segons dades de la Xarxa Espanyola de Registres de Càncer (REDECAN), i al seu torn és superior en dones respecte a la Comunitat Valenciana (incidència de 14,7 per 100.000 habitants). L’edat mitjana al diagnòstic és de 53 anys.

Així mateix, segons el Sistema d’Informació de Càncer Europeu (ECIS per les seues sigles en anglés), la incidència de càncer de tiroides a Europa, per taxes ajustades a la població estàndard europea, presenten una diferència estadísticament significativa superior en tots dos sexes a les observades en la Comunitat Valenciana (18,9 en dones i 6,2 en homes per 100.000).

Supervivència

La supervivència relativa global és de 93% (95% en dones i 88% en homes). I no existeixen diferències estadísticament significatives entre sexes en la Comunitat Valenciana, ni tampoc respecte a nivell nacional ni europeu.

Mortalitat

Quant a la mortalitat, en 2020 es van registrar en la Comunitat Valenciana 38 morts per càncer de tiroides. D’ells 22 eren dones (el que suposa una taxa ajustada de 0,68 per 100.000 habitants) i 16 homes (amb una taxa de 0,75 per 100.000 habitants. Tampoc existeixen diferències estadísticament significatives entre sexes en la Comunitat Valenciana, ni a nivell nacional ni europeu.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.