Es dispara la quantitat de nous contractes i torna a descendir la desocupació a Alboraia al maig de 2022

El bressol de l’orxata aporta 669 contractacions a una comarca que ha incrementat notablement els contractes indefinits en l’últim mes

669 persones gaudeixen ja de nous contractes de treball a Alboraia des d’el mes de maig passat. Les dades, publicats per Labora i recopilats pel consorci Pactem Nord del qual l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, és vicepresident tercer, llancen un resultat positiu a la labor que realitza la regidoria de Desenvolupament Econòmic, Treball, Comerç i Consum que lidera Sebastián Torres.

La xifra augmenta respecte a maig de 2021, que va deixar 659 contractes nous, i es dispara respecte al mes anterior, abril de 2022, en el qual es van signar 444 documents. Les 669 noves contractacions, que han obtingut una pròxima paritat amb 349 per a homes i 320 per a dones, situen a Alboraia entre els municipis líders, ocupant la quarta posició i aportant l’esmentada quantitat als 9.961 que s’han fet a escala comarcal, el 59% dels quals han sigut indefinits en virtut de la nova reforma laboral.

Evolució descendent en desocupació

D’altra banda, la quantitat de persones desocupades continua la tendència a la baixa que experimenta Alboraia des de fa temps. Amb 1.129 persones registrades en situació d’atur al maig de 2022, es produeix un descens respecte a les 1.152 del mes anterior i de 1.410 al maig de 2021.

Això suposa una baixada del 19,93% respecte al mateix mes de l’any passat, la qual cosa deixa al bressol de l’orxata com el quart municipi de la comarca on més descendeix la quantitat de persones desocupades, al costat de Paterna, Burjassot i Montcada. Es tracta d’un fet comú que ha experimentat tota la comarca i també a nivell autonòmic.

Comenta la notícia