Es reforça la neteja d’embornals i xarxa de sanejament d’Alboraia per a evitar inundacions

El consistori, a través d’Aqualia, FCC i EGUSA, neteja la xarxa municipal de sanejament i els embornals per a evitar problemes en aquesta temporada de pluges

Davant la previsió de les habituals pluges de finals d’estiu, en els últims dies l’Ajuntament d’Alboraia i Aqualia, empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües, han intensificat les labors que realitza al llarg de tot l’any per a extraure fulles, papers, tovalloletes o brutícia que s’acumulen en els desguassos.

Les brigades d’FCC i EGUSA S.L.U també estan realitzant actuacions extraordinàries seguint el protocol contra inundacions.

La brutícia pot obstaculitzar els conductes i impedir el correcte funcionament del clavegueram. Tal com ha explicat el responsable d’Aqualia, José Miguel Ibáñez, “l’objectiu principal d’aquesta labor preventiva és preparar i netejar la xarxa de drenatge del municipi perquè aquestes instal·lacions drenen el màxim cabal possible davant una DANA o pluges torrencials”.

Amb aquests treballs es mantenen operatives les xarxes de sanejament i els pous i embornals d’Alboraia perquè en el cas d’episodis de pluges intenses es facilite la recollida d’aigua i es reduïsca el risc d’inundacions als carrers.

Per a això, s’ha destinat una brigada a temps complet que du a terme les labors de neteja amb un camió de sanejament capaç de netejar tant les reixetes com els ramals dels embornals tant succionant com expulsant aigua a pressió.

Actualment, els treballs de neteja s’estan realitzant en les zones amb més risc d’inundació del nucli urbà, La Patacona i Port Saplaya.

La xarxa de sanejament d’Alboraia compta amb 2.334 embornals situats al llarg dels 58 quilòmetres de xarxa de clavegueram municipal, a més de 2.560 pous de registre i diverses estacions de bombament.

Una vegada més, l’Ajuntament d’Alboraia i Aqualia recorden que el manteniment d’aquestes infraestructures depén en molts casos de la conscienciació ciutadana en el correcte ús dels embornals, evitant llançar brutícia, abocaments o papers als mateixos que provoquen embossos i males olors als carrers, i convida a la ciutadania a unir-se al compromís amb el medi ambient en benefici de tots.

Comenta la notícia