Exposició de “Ermites de la Ribera” arriba a Alberic 

Des del 10 de març fins al 9 d’abril, Alberic acull una exposició única que captura l’encant de les ermites de la Ribera a través de la digitalització en 3D.

Una exposició rotativa on ara la protagonista és L’Ermita de Santa Bàrbara, punt clau del Diumenge de Rams, jornada més que  significativa per al poble.

Abans de l’arribada a Alberic, l’exposició va ser a Carcaixent, però ara, l’enfocament és diferent. L’atenció se centra en l’Ermita de Santa Bàrbara, l’epicentre de la Setmana Santa d’Alberic i, particularment, del Diumenge de Rams.

Distingint-se de les exposicions anteriors. Aquesta versió a Alberic ofereix una experiència enriquida amb imatges pictòriques de pintors locals de renom com Carola Arcos o Rober Gimenez. Que mostren l’ermita desde moltes perspectives diferents.

Aquesta col·lecció no només celebra l’arquitectura i la història de les ermites, sinó també la rica cultura artística de la comunitat.

A més de l’Ermita de Santa Bàrbara, altres llocs emblemàtics de la Ribera, com l’Ermita del Roser de Beneixida i l’Ermita de Sant Roc de Ternils a Carcaixent. També es destaquen en aquesta exposició. Els visitants tenen l’oportunitat de gaudir de reproduccions detallades, acompanyades d’informació accessible en braille i audio-descripció, assegurant que tothom pugui participar en aquesta experiència inmersiva.

Acompanyant aquestes altres ermites , s’han preparat altres images pictòriques relacionades amb la setmana santa.

De fet l’exposició amaga autèntiques joies, com un  quadre del propi Pedro Calvet, pintor nascut a Alberic el 1883 i responsable de la decoració de la cúpula del Sagrat Cor de Paris (1935). Aquesta obra d’art és una incorporació significativa a l’exposició, donant als visitants una oportunitat única per connectar amb la rica història artística local.

És per tot això que els visitants que s’apropen a aquesta exposició tan especial podran gaudir d’una experiència enriquidora. Amb l’oportunitat de conèixer més sobre l’arquitectura, la història, la identitat i el patrimoni cultural de la comarca. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.