Finalitza el termini per a sol·licitar les ajudes al lloguer de vivenda, a les quals l’Ajuntament ha destinat 3,2 milions d’euros

Esta convocatòria beneficiarà als joves entre 18 i 34 anys, ja que s’ha augmentat els punts per a accedir a les ajudes

En el cas de les famílies nombroses de categoria especial o persones amb grau de discapacitat igual o superior al 65% el nivell d’ingressos per a accedir a les ajudes s’amplia fins als 42.000 €

El termini de presentació de sol·licituds per a accedir a les ajudes de lloguer de vivenda finalitza este dilluns 17 de juny, en una convocatòria a la qual l’Ajuntament de València destinarà 3.200.000 €. Una quantitat que suposa un increment en l’import total de les ajudes d’un 7% respecte a la convocatòria de l’any passat. En esta ocasió es ponderarà de manera especial als joves entre 18 i 34 anys.

Segons ha comentat el regidor de Vivenda, Juan Giner, “en esta nova convocatòria valorarem especialment els joves, que són els que més dificultats estan tenint a l’hora d’accedir a una vivenda. I tampoc ens hem oblidat d’altres grups socials que més dificultats troben per a afrontar el pagament d’una vivenda, com són les famílies nombroses i les persones amb diferents graus de discapacitat”.

D’esta manera, per a rebre l’ajuda el nivell d’ingressos de la unitat de convivència, referits a l’exercici 2023, com a regla general hauran de ser de 29.400 €. En el cas de famílies nombroses de categoria general o persones amb grau de discapacitat igual o superior al 33% i inferior al 65%, el llindar serà de 33.600 €. Per a les famílies nombroses de categoria especial o persones amb grau de discapacitat igual o superior al 65% el llindar se situa en els 42.000 €.

“En totes les reunions amb associacions de veïns, la preocupació per la vivenda sempre és present —ha explicat el regidor Juan Giner— i per eixa raó hem augmentat la dotació pressupostària un 7% per a continuar treballant en el reforç de mesures que permeten afrontar amb seguretat tots els problemes derivats de l’escassetat de vivenda”.

Quant a l’import de les ajudes, cal destacar que en el cas de lloguer de vivenda, consistirà en el 40% de les mensualitats fins a aconseguir un màxim de 3.600 euros anuals per persona beneficiada. Per a les ajudes pel lloguer d’habitació, l’import màxim se situa en els 1.800 euros anuals.

Enguany, podran acollir-se a l’ajuda les persones que tinguen un contracte d’arrendament d’una vivenda o d’un contracte d’arrendament d’una habitació. En el cas del contracte de lloguer d’una vivenda, que haurà de tindre una duració mínima d’1 any, el preu haurà de ser igual o inferior a 750 €, de manera que s’ha ampliat el llindar per a rebre l’ajuda un 7% respecte a la convocatòria de l’any passat que era de 700 €. En el cas de lloguer d’una habitació, el preu haurà de ser igual o inferior a 375 € mensuals, quan l’any passat es va situar en 300 € mensuals amb una duració mínima d’1 any.

Cal recordar que poden sol·licitar les ajudes totes les persones residents en el terme municipal de València que estiguen empadronades a la ciutat, almenys amb sis mesos d’antelació a la data de finalització de termini de presentació de sol·licituds, i que manquen d’una vivenda en propietat o en usdefruit.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.