Finalitzen les obres de retirada d’asfalt del camí al barranc de la Casella a Alzira

L’Ajuntament complix la sentència que obliga a la retirada de material 15 anys després

Es porta a terme el condicionament del camí amb materials propis del barranc

L’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, junt Al regidor de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica, Pep Carreres, han visitat hui el camí de la Casella,  on ja han finalitzat les obres a les que obligava una sentència com a conseqüència de la denúncia de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. 

La resolució judicial imposava al consistori la retirada de l’asfalt que en 2006 va col·locar en este camí. Segons l’ens hídric CHX, el camí només es podria condicionar reciclant materials propis del barranc, i així ho ha portat a terme el consistori per tal de millorar l’accés del veïnat que té parcel·les, camps i fins i tot cases en la zona. 

Es tracta d’un camí que es pot vore afectat de nou per les pluges i per tant es possible una nova intervenció i a més cal continuar treballant en alternatives d’accés.

Recordem que l’Ajuntament d’Alzira es va reunir amb els veïns afectats a principi del mes passat, ja que es mostraven contraris a les obres. Es van explicar quines serien les alternatives viables i es va tractar la possibilitat d’accés per la part del camí de la Solana de manera que es connectara este camí amb el de baix. La construcció d’un nou camí, com proposa la CHJ, implicaria que el finançaren altres administracions, ja que el consistori només podria assumir les expropiacions. 

Esta actuació suposa un cost de més de 40 mil euros per al consistori, com a conseqüència d’una imposició judicial. “Com a ajuntament no podem fer més que donar compliment a una resolució judicial que ens obliga a retornar la situació del camí al seu estat original. El condicionament que es va portar a terme no complia amb els requisits i a més l’ajuntament no té competència per a actuar” ha explicat Gómez.

Comenta la notícia