Foios, Albalat i Meliana impulsen la recuperació i la protecció del seu litoral

Els tres municipis contracten i coordinen sis auxiliars de platja

Els municipis de Foios, Albalat dels Sorells i Meliana continuen donant exemple de col·laboració entre pobles, amb l’objectiu d’oferir un millor servei a la ciutadania. En aquesta ocasió es tracta de la coordinació per a la gestió i explotació de les seues platges. Enguany compten amb sis auxiliars de platja, dues persones per municipi, contractats a través de LABORA, gràcies a l’ajuda que atorga la Conselleria als municipis que disposen de litoral.

Sergi Ruiz, alcalde de Foios, ha destacat que “tant Meliana, que compta amb una platja de bona qualitat i plenament en ús, com Foios, amb una xicoteta extensió d’arena, i Albalat dels Sorells, amb una menuda franja de litoral, en aquest cas sense arena, hem cregut que era millor integrar els dos auxiliars de cada municipi en un únic equip que es coordine des de la platja de Meliana, i que podrà oferir un millor servei d’informació i horaris més amplis”.

L’alcalde de Meliana, Josep Riera, considera “important i útil que durant tota la jornada hi haja gent informant a peu de platja” i destaca l’esforç de col·laboració i la coordinació entre els tres municipis. “Hem impulsat en els últims anys un clima de col·laboració en molts àmbits com ara l’urbanisme, la gestió del territori, el medi ambient i l’energia i en aquest cas concret, en la voluntat de recuperació de les nostres platges”, ha afegit.

Acord amb la UPV i conveni entre pobles

En aquest sentit, els tres municipis han signat un acord de col·laboració amb la Universitat Politècnica de València, “que està elaborant un estudi per a recuperar la platja mitjançant esculls que se situarien dins de l’aigua, que impedirien que els corrents s’emportaren l’arena i que fins i tot afavoririen la seua acumulació”, ha assenyalat l’alcalde d’Albalat dels Sorells, Nicolau Claramunt.

Un altre exemple d’aquesta voluntat de col·laboració, és el conveni signat entre Albalat dels Sorells, Foios i, en aquest cas, Albuixech, per a encarregar un estudi a una enginyeria que plantege la possibilitat i la viabilitat de fórmules i alternatives de recuperació de la platja.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.