Foios canvia el nom de tres carrers mitjançant la participació ciutadana

  •  Les opcions finalistes han sigut triades per les persones assistents al Consell de Participació Ciutadana del passat 17 de juny

L’Ajuntament de Foios, mitjançant un procés de participació ciutadana, ha posat a disposició de la població el canvi de nom de tres carrers del municipi. Així, des del 21 de juny i fins al 4 de juliol, els veïns i veïnes empadronades a Foios i majors de 16 anys ja poden votar l’opció que preferisquen a través de la web de l’Ajuntament.

Les opcions són les següents:

– Per a l’actual carrer Màrtirs, es proposa carrer de l’Oest, ja que era el nom que rebia abans del canvi de nom en 1961; carrer Sèquia de la Fila, perquè la Fila és la séquia de regadiu que passava per aquesta zona; o carrer del Barri, que és el nom històric i popular que se li dona a l’illa de cases que componen eixa part del municipi.

– Per al carrer Sant Josep en Cuiper, es proposa carrer de la Llauradora valenciana, en honor a totes les dones que dediquen la seua vida a treballar el camp; carrer Matilde Salvador, compositora i pintor valenciana que es va convertir en una de les figures més representatives de la cultura valenciana; o carrer Alejandra Soler, una de les primeres dones universitàries valencianes i pionera de l’associacionisme universitari.

– Finalment, per al carrer Horta, es proposa carrer Molí Nou, ja que a prop es troba l’únic molí fariner que queda dels tres que tenia Foios; carrer Molí de Frígola – és el nom que rebia abans el Molí Nou –; i carrer Reial Sèquia de Montcada, principal subministrament d’aigua de Foios i voltants que, recentment, ha celebrat el seu 750 aniversari.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.