Foios celebra la Festa de Sant Antoni dos anys després

Ajuntament Foios 01 (5)

Els Quints de 2020-2022 celebraran la seua festa els dies 25, 26 i 27 de març

Foios es prepara per a celebrar aquest cap de setmana – 25, 26 i 27 de març – la Festa de Sant Antoni. Com ha explicat el regidor de Festes i Falles, Juan Antonio Pacha, “després de dos anys ajornant la festa a causa de la pandèmia, els Quints de 2020-2022 mereixien poder celebrar ja Sant Antoni en un escenari d’una certa normalitat”.

Així, els actes arrancaran aquest divendres, 25 de març, a les 16.30 hores, amb la recollida de trastos vells per a la foguera de Sant Antoni. A les 20.30 h, els festers recorreran els carrers del poble acompanyats per la fusió de les xarangues ‘Els Barrejats’ i ‘Ta Xaranga’. En finalitzar, al voltant de les 23.00 h, es procedirà a l’encesa de la foguera, al pàrquing del Sector Sud, junt amb el tret d’un espectacle pirotècnic de la mà de Caballer Fx.

L’endemà, a les 14.00 h, començarà el repartiment de les tradicionals calderes al pàrquing del Sector Sud, realitzades per ‘Tissara’. Ja a la vesprada, a les 19.30 h, serà el torn del trasllat de la imatge de Sant Antoni des de l’Església fins a la casa del Fester Major. La nit acabarà amb l’Orquestra Vértigo, que començarà a les 23.00 h al pàrquing del Sector Sud.

Finalment, el 27 de març, dia gran de la festa, tindrà lloc, a les 9.30 h, la cercavila per les cases dels festers fins a l’Església portant la imatge del sant. A les 11.00 h, serà la solemne missa per a, a continuació, realitzar la benedicció d’animals de la mà de Vicente Puchol a la plaça de l’Estació (12.00 h).

A la vesprada, a les 19.30 h, es procedirà a la solemne processó en honor a Sant Antoni, al costat de la Banda del Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios i l’Associació de Música Tradicional de Pepe Palau de Foios. En finalitzar, la pirotècnia Caballer Fx posarà el fermall d’or amb una espectacular mascletà nocturna al pàrquing del Sector Sud.

Pacha ha convidat a tota la població a “participar i gaudir d’aquest intens cap de setmana”, i ha agraït als Quints de 2020-2022 “la seua responsabilitat, el seu treball i el seu esforç per tirar avant aquesta festa, malgrat les dificultats que ha suposat aquesta crisi sanitària”.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia