Foios celebra les VI Jornades de Memòria Democràtica

Aquesta nova edició tindrà lloc els dies 17 i 18 de maig amb propostes culturals que recuperen veus oblidades

L’Ajuntament de Foios, a través de la Regidoria de Memòria Democràtica. Organitza una nova edició de les Jornades de Memòria Democràtica.Que tenen com a objectiu recuperar una part de la història, a vegades silenciada, perquè mai quede en l’oblit. Així, en aquesta VI edició, Foios proposa a la ciutadania dues propostes culturals. Que tindran lloc a la Casa de Cultura els dies 17 i 18 de maig.

Projecció del curtmetratge ‘Martí’ de Vivències Estudios

Per a començar, aquest dimecres, a les 19.30 hores, serà el torn de la projecció del curtmetratge ‘Martí’ de Vivències Estudios. Maria és la besneta d’un represaliat de la Guerra Civil Espanyola. En una fossa comuna de Paterna (València). Identifiquen les restes d’ADN del besavi de Maria en una botella de cristall que conté una foto i un nom difuminat: Martí. Quin significat té per a Maria el nom de Martí?

Aquesta història que mostra la cruesa dels afusellaments i els arrestos indiscriminats. En una Espanya on la venjança era la protagonista comptarà, a més, amb la música en directe de Julià Escamilla, compositor de la BSO.

En finalitzar la projecció, començarà un col·loqui amb Miguel Ángel Escamilla. Director del curt; Vicent Estrems, net de l’alcalde afusellat. Josep M.ª Puchades, director de fotografia; Juan Manuel García, actor principal del curt. Daniel Català, actor de Martí; Amparo Belmonte, presidenta de l’Associació Fosa 120; i Juanjo Civera, regidor de Memòria Democràtica.

Un dia després, el dijous 18 de maig. El teatre arribarà, a les 20.00 hores, a la Casa de Cultura amb ‘La invasió dels bàrbars’ d’Arden Produccions. Una història que viatja entre el passat i el present i farà reflexionar sobre dos moments de la història del nostre país. L’època franquista i l’aprovació de la nova Llei de Memòria Històrica.

El regidor de Memòria Democràtica, Juanjo Civera, ha animat a tota la ciutadania a “participar en aquests dos actes que. De nou, recuperen una època de la història que no ha de ser oblidada perquè mai es torne a repetir

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.