Foios finalitza les obres de modernització del Molí i la Jutera

En els últims quatre anys s’han invertit més d’1,2 milions d’euros en la millora d’ambdós polígons

L’Ajuntament de Foios ha finalitzat les obres de modernització del polígon del Molí i la Jutera.

Les actuacions han consistit, principalment, en la implantació d’una vorera ciclopeatonal, la instal·lació d’una àrea de cal·listènia, la creació de voreres més amples i el reasfaltat i la millora de la senyalització viària, accions que serveixen per a millorar les condicions d’aquests espais clau per al desenvolupament del municipi.

Aquestes obres han tornat a comptar amb una important inversió de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i del mateix consistori, que, en els últims quatre anys, ascendeix ja a més d’1,2 milions d’euros.

L’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, ha valorat el treball conjunt entre l’Ajuntament i la Generalitat per a dotar de condicions els dos polígons: “Amb aquest projecte de modernització millorem la seguretat de la zona i connectem de manera còmoda i sostenible el nucli urbà i els polígons, que no poden quedar a esquena de la zona residencial. Hem de tindre present que les dos àrees industrials són entrades al municipi i han d’estar plenament integrades en l’entorn urbà”.

Així, en el polígon del Molí s’ha connectat el carril de ciclovianants que transcorre des de l’avinguda de Barcelona fins a la zona residencial per a facilitar el desplaçament sostenible entre la zona industrial i el nucli urbà. Aquest espai, a més, s’ha renaturalitzat amb la separació de la vorera i el carril de ciclovianants a través d’un espai lineal amb plantes i arbustos.

A això se suma el reasfaltat de les zones més deteriorades, la renovació de l’enllumenat amb tecnologia led, la millora de la senyalització viària i la creació d’una instal·lació de cal·listènia per a joves.

Respecte a la Jutera, s’ha ampliat la vorera del marge nord del carrer Vicente Ruiz El Soro. Aquesta actuació ha permés desplaçar els arbres i repavimentar la calçada deteriorada.

A més, s’ha renovat la xarxa d’aigua potable amb la substitució de la xarxa de fibrociment per conduccions de fossa dúctil i s’ha millorat tant la senyalització viària vertical com l’horitzontal.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.