Foios impulsa un projecte participatiu per a la gestió de residus urbans

L’Ajuntament de Foios inicia el seu nou projecte sobre la gestió de residus urbans. Que compta amb el finançament de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València

Foios dona principi al projecte de participació ciutadana per a l’estudi de la gestió de residus urbans.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

L’objectiu principal del projecte és elaborar un diagnòstic que reflectisca el coneixement i les necessitats de la població quant a la gestió de residus. Permetent la formulació de polítiques i programes específics adaptats a la realitat de Foios.

Aquest projecte es desenvoluparà en tres fases essencials. En la primera fase es constituirà l’equip de treball, que inclourà tant a experts locals com a col·laboradors externs amb experiència en la gestió de residus.

La segona fase es centrarà en la participació activa dels diferents grups clau d’interés en Foios. Recopilant percepcions objectives i subjectives sobre la gestió de residus.

Per a això, es llançarà un procés participatiu tant a través de mitjans digitals com mitjançant la realització de campanyes a peu de carrer. On s’informarà la ciutadania i es demanarà la seua col·laboració amb la finalitat de conéixer i analitzar les seues percepcions. A més, també existirà un procés participatiu específic per a associacions, on s’aprofundirà en aquestes qüestions.

Finalment, en la tercera fase, s’analitzaran les dades recopilades per a elaborar un diagnòstic que servirà com a base sòlida per a la implementació de polítiques i programes específics en matèria de gestió de residus municipal. Els resultats d’aquest informe es publicaran i es donaran a conéixer a tota la ciutadania.

La participació en aquest projecte representa un pas fonamental cap a una gestió de residus més efectiva i que compte amb les percepcions i necessitats de la ciutadania.

El projecte compta amb el finançament de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.