Foios invertirà 300.000 € en cobrir part del pàrquing del Sector Sud

La partida ja està prevista en els pressupostos municipals de 2022

L’Ajuntament de Foios ha previst als pressupostos municipals de 2022 una partida de 300.000 € destinada a cobrir prop de 1.800 m² del pàrquing del Sector Sud.

“La idea no és cobrir tot la superfície, sinó només una part, que permeta la celebració de qualsevol activitat per a un nombre important de persones. Fins ara, Foios no ha comptat amb una infraestructura capaç d’albergar activitats quan hi ha previsió de mal oratge, que directament s’han hagut de cancel·lar o suspendre”, ha explicat l’alcalde de la localitat, Sergi Ruiz.

L’alcalde ha afegit que, “el pàrquing del Sector Sud és un espai amb moltes possibilitats, culturals, festives o lúdiques, i la instal·lació de la coberta no impedirà que continue amb els usos actuals, com per exemple, el d’aparcament. A més, la proximitat al poliesportiu li confereix una gran versatilitat en la celebració d’activitats esportives”.

L’alcalde ha recordat que “l’ús actual com a pàrquing era temporal, ja que es tracta d’un solar municipal que en el Pla General del 89 està destinat a la construcció del 3er col·legi de Foios quan corresponga per població, però, per superfície, s’ha quedat menut i, per tant, eixe ús escolar s’haurà de traslladar a un altre sòl en el nou Pla General”.

El disseny de la coberta també s’ha enfocat a contindre una altra instal·lació fotovoltaica que produirà energia per a la Comunitat Energètica Local, facilitant que més famílies tinguen accés a una electricitat de proximitat, més barata i neta.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia