Foios obri la convocatòria per a la XX edició d’Escènia

Ajuntament Foios 01 (5)

El termini per a presentar els projectes estarà obert fins al 15 d’abril

Aterra a Foios una nova edició d’Escènia, la mostra de teatre emergent que ja s’ha convertit en un dels esdeveniments culturals més destacats de la localitat. L’àrea de Cultura ja ha obert la convocatòria per a presentar els projectes a tots els grups de teatre o companyies teatrals emergents que disposen d’un espectacle escènic destinat a un públic jove/adult.

Per a participar, només serà necessari emplenar la sol·licitud, disponible en la web de l’Ajuntament, i adjuntar la següent documentació: el dossier de l’obra amb la sinopsi, la fitxa artística i les necessitats tècniques, el currículum de la companyia i els actors i actrius, material fotogràfic, l’enllaç de l’espectacle complet amb una mínima qualitat i, en cas que n’hi haguera, articles de premsa.

De tots els projectes presentats, l’Ajuntament de Foios seleccionarà els quatre que conformaran la XX edició d’Escènia, que se celebrarà del 6 al 16 de juliol. La comissió de selecció la conformarà un grup representatiu d’espectadors, membres del Consell Municipal de Cultura, membres de l’escola de teatre i professionals del sector.

Per al regidor de Cultura, Juanjo Civera, “Escènia és un dels nostres emblemes culturals i una oportunitat per a les companyies de teatre emergent. Cada any, aquesta Mostra no només compta amb una gran resposta per part dels nostres veïns i veïnes, sinó que també els espectacles presentats tenen una major qualitat artística”. Així mateix, Civera recorda que “enguany celebrem el 20 aniversari d’una iniciativa que s’ha convertit en un referent i que amb el pas del temps ha situat a Foios com a model  dins d’aquest sector cultural”.

Els quatre espectacles que conformaran la Mostra d’enguany podran optar als següents premis: Primer Premi, atorgat pel jurat, que estarà dotat amb un màxim de 4.000 €; el Segon Premi serà de 3.500 €; el Tercer Premi de 3.000 €; i el Quart Premi de 2.500 €. Aquests tres últims dependran de les votacions del públic assistent a la mostra.

El termini per a presentar els projectes estarà obert fins al 15 d’abril.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia