Foios organitza les V Jornades de Memòria Democràtica 

Enguany tornen a celebrar-se sota els principis de veritat, justícia i reparació

L’Ajuntament de Foios organitza, un any més, les Jornades de Memòria Democràtica, que se celebraran sota els principis de veritat, justícia i reparació. Durant els dies 18, 19 i 20 de maig, des de la Regidoria de Memòria Democràtica s’ha preparat una programació pensada “per a continuar donant veu i recordant a aquells que van patir la repressió franquista, perquè del que no es parla, s’oblida i allò que s’oblida pot tornar-se a repetir”, ha assenyalat el regidor Juanjo Civera.

Així, en aquesta quinta edició, la programació arrancarà demà, 18 de maig, amb la xarrada ‘Les dones i el vot femení’ i la presentació del llibre ‘La residencia de señoritas. 1936-1939’ a càrrec de Cristina Escrivà, escriptora memorialista. L’acte serà a les 19.30 h a la Sala d’Actes de l’Ajuntament amb entrada lliure.

El dijous, 19 de maig, també a la Sala d’Actes del consistori, es projectarà, a les 20.00 h, el documental ‘Fills del silenci. L’impacte del franquisme en la societat valenciana’. Dirigit per Rosa Brines, aquest documental arreplega testimonis de víctimes de la repressió franquista. L’entrada és lliure.

Finalment, el divendres, 20 de maig, serà el torn de la representació teatral ‘Un segle d’abismes’, escrit i dirigit per Amparo Vayà. Serà a les 20.00 h a la Casa de la Cultura i caldrà reservar al 672 424 466. L’entrada és gratuïta, per grups de 12 persones cada 10 minuts.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia