Foios presenta la seua programació per a les Falles de 2022

986305c2-41d5-46e9-92c7-321a59063157_source-aspect-ratio_default_0

La Junta Local Fallera de Foios ha organitzat una programació fallera amb els actes tradicionals de les festes

La Junta Local Fallera de Foios, en col·laboració amb la Regidoria de Festes i Falles, ha organitzat la programació per a les Falles de 2022 que recuperen la normalitat, a excepció de l’obligatorietat d’utilitzar la mascareta  en espais interiors i en aquells espais exteriors on es produïsquen aglomeracions.

La programació fallera arrancarà el dissabte, 5 de març, amb l’Exaltació de les Falleres Majors de les tres comissions de la població, que tindrà lloc a les 19.30 hores a la Casa de Cultura. A continuació, a les 20.30 hores, arribarà el torn de la Crida per a donar la benvinguda a les Falles de 2022.

El dissabte, 12 de març, els carrers de la localitat de Foios acolliran la Cavalcada del Ninot. L’acte començarà a les 17.30 hores des de l’Albereda, i participaran les diferents comissions falleres de la localitat.

La plantà municipal es realitzarà el 14 de març, a partir de les huit de la vesprada en la plaça del Poble, on es procedirà a la col·locació d’un xicotet monument per a homenatjar el personal sanitari pel seu treball i dedicació durant la pandèmia.

L’Ofrena serà el divendres, 18 de març, a partir de les 17.30 hores, des de la Falla Avinguda-Plaça Rei En Jaume; mentre que el dia de Sant Josep (19 de març), la programació consistirà en la celebració de la missa en honor al patró (a les 12.00 hores a l’Església). A continuació, es dispararà una mascletà al pàrquing del Sector Sud, que arrancarà a les 13.30 hores.

Com marca la tradició, el món faller acomiadarà les festes amb la cremà dels monuments. Així, a les 23.00 h serà el torn de la Falla Avinguda-Plaça Rei En Jaume; a les 23.30 h serà en la Falla Màrtirs i Adjacents; a les 00.00 h en la Falla La Comunitat; i a les 00.30 h en la Plaça del Poble.

El regidor de Festes i Falles, Juan Antonio Pacha, ha animat a tota la ciutadania “a gaudir de les Falles, sense oblidar la prudència i l’ús de la mascareta quan siga necessari, ja que aquesta crisi sanitària encara no s’ha acabat”.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia