Francisco Javier Gozalvo rep el premi Llaurador de l’Any de Torrent

L’Hort de Trènor va acollir el lliurament del guardó, concedit pel Consell Agrari Municipal per a reconéixer la labor i el sacrifici dels treballadors del món agrari

Divendres passat 13 de maig, Dia de Sant Isidre Labrador, l’Hort de Trènor va acollir el lliurament del guardó ‘Llaurador de l’Any 2022’, la distinció concedida pel Consell Agrari Municipal per a reconéixer la labor i el sacrifici de les persones que han dedicat la seua vida al món agrari, que en aquesta edició va recaure en el torrentino Francisco Javier Gozalvo Planells.

En l’acte, que va tindre lloc després de la missa en honor al sant celebrada en la parròquia de Muntanya-Sión, van ser presents l’alcalde Jesús Ros i altres membres de la Corporació Municipal, els qui van acompanyar als familiars i amics de Francisco Javier durant l’esdeveniment. Un dels moments més emotius va arribar amb la projecció del vídeo en homenatge a l’agricultor, on la seua dona, Pilar Forment, i els seus quatre fills i cinc nets, repassaven la seua trajectòria i els esdeveniments que van marcar la seua vida.

Així mateix, alcalde Jesús Ros va dedicar unes paraules al protagonista de la vetlada, destacant “el compromís, l’esforç i la dedicació de Paco, valors que li han fet guanyar-se el reconeixement i l’admiració de la ciutat de Torrent”.

Francisco Javier, o Paco, com li coneixen els seus més reunits, té 79 anys i descendeix una família de més de cinc generacions d’agricultors de Torrent, els ‘Puchichi’, per la qual cosa coneix l’àmbit agrari del municipi pràcticament des que va nàixer. Actualment, Paco continua visitant el seu camp diàriament i es puja al tractor “quan es pot”, al mateix temps que embene el seu gènere en el xicotet comerç que posseeix al carrer Ermita.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia