Hui comencen a Alzira les enquestes del procés participatiu per a elaborar l’Agenda Urbana

El mercat ambulant, al llarg del matí i la Casa de la Cultura, esta vesprada, seran els espais designats

L’agenda urbana planifica les línies estratègiques de la nostra ciutat per als pròxims anys

Este matí comencen les accions del procés participatiu per a aportar les idees que definiran l’Agenda Urbana alzirenya, finançada per la Unió Europea.

Next Generation. La plaça del Mercat, junt a les muralles, serà l’escenari hui dimecres de les primeres enquestes presencials on la ciutadania podrà donar la seua opinió de diverses temàtiques per tal d’assenyalar debilitats i fortaleses de la nostra ciutat.

Les persones que visiten hui el mercat ambulant es trobaran amb un estand de la campanya, “Alzira un riu de futur” on els enquestadors els facilitaran el formulari i la informació necessària per a emplenar-lo. Els participants rebran una llapissera i un imant per les seues necessàries aportacions per a millorar la nostra ciutat.

Esta vesprada a partir de les 18 hores tindrà lloc la primera de les sessions participatives conjuntes al Claustre de la Casa de la Cultura- Amb l’ajuda d’un professional extern, els integrants identificaran les majors problemàtiques a resoldre en Alzira, les zones on es dona eixa situació, els principals afectats i els reptes que s’han d’assolir. Encetem esta fase de treball per a definir l’Agenda Urbana municipal, amb este diagnòstic. Què cal canviar en la nostra ciutat? Com la podem adaptar als Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 per a ciutats sostenibles, inclusives, segures i resilients. 

“Anime a tota la ciutadania a participar d’estes dinàmiques, perquè el seu punt de vista és essencial per a definir les estratègies. Com més informació puguem tindre, elaborarem una Agenda Urbana més ajustada a les necessitats” ha explicat la regidora de modernització, Leticia Piquer.

Alzira és un dels 121 municipis espanyols elegits pel Urbana per a elaborar esta important planificació local.

Al llarg de la setmana s’han instal·lat banderoles que identifiquen esta campanya en diversos punts de la ciutat, amb l’objectiu de donar difusió a este projecte així com material informatiu disponible en els diferents edificis municipals i en la web www.alziraunriudefutur.es

Després de la jornada de hui, el procés continuarà dos setmanes més:

– Dimecres 15 de juny, tindrà lloc la segona sessió participativa, amb l’objectiu de identificar les idees de millora a partir dels problemes o reptes identificats a la primera de les jornades. En esta ocasió es treballarà a l’Escola d’Adults Enric Valor (Carrer Verge de la Mare de Déu del LLuch, 2) a  de 18 a 19.30 h.

– Dimecres 22 de juny, finalitzem este procés de participació ciutadana  en el centre veïnal Les Bases (Carrer Taronger 68) de 18 a 19.30 h. Acabem el procés amb una dinàmica de treball en la qual es prioritzaran les idees llançades a la sessió 2.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.