Hui es commemora el Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia

Hui es commemora el Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia. 

Esta fita coincideix amb el 34é aniversari de l’eliminació de l’homosexualitat de la llista de malalties mentals de l’Organització Mundial de la Salut.

Un dia en què es reivindica la igualtat i la consecució de drets del col·lectiu LGTB i es denuncia la discriminació que continua patint, així com els delictes d’odi i les agressions. Cal destacar que el servei 028 contra la LGTBIfòbia ha realitzat vora 8.000 atencions en els seus primers 10 mesos de funcionament.

La delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha desplegat la bandera de l’arc de Sant Martí a la seua seu després d’assistir a la concentració convocada a les portes de les Corts Valencianes per denunciar el retrocés en el reconeixement de les entitats LGTBI per part del govern valencià.

Mentre les associacions LGTBI han decidit celebrar la manifestació de l’Orgull sense festa posterior el 28 de juny per ingerències de la Generalitat i l’Ajuntament, des del consistori han mostrat la seua sorpresa per esta decisió i han assegurat que la subvenció de 12.000 euros a Lambda continua inclosa en els pressupostos municipals. 

Així, Igualtat ha convocat esta vesprada un concert de l’artista i cantant Musgö a la Casa dels Caragols de Catelló de la Plana amb l’objectiu de promoure el respecte cap a totes les persones i celebrar la diversitat i la llibertat.

Per la seua banda, el col·lectiu per la diversitat sexual, de gènere i familiar Lambda ha convocat una concentració a les 18 hores a la Plaça del Mercat.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.