Huit canons d’aigua amplien la protecció contra incendis de la Devesa del Saler

Els canons poden llançar 2.966 litres d’aigua per minut

Estan integrats en un sistema que permet monitorar el risc en temps real i detectar qualsevol incendi i compta amb un pressupost de vora 700.000 euros

L’alcaldessa recorda que es tracta de la primera fase de desplegament del sistema SIDEINFO. Que preveu la instal·lació de més canons per a protegir tot el parc natural

La protecció de la Devesa del Saler s’ha ampliat amb la posada en marxa de huit canons. Que poden llançar quasi 3.000 litres d’aigua (2.966) per minut i que estan connectats a un depòsit amb una capacitat de 500 metres cúbics.

L’alcaldessa de València, María José Catalá, s’ha desplaçat fins allí per comprobar el resultat d’esta intervenció, la primera del sistema denominat Sideinfo, que compta amb un pressupost municipal de quasi 700.000 euros i pot monitorar el risc d’incendi en temps real i detectar qualsevol conat.

Un sistema que l’alcaldessa ha denomitat com a “totalment compatible amb l’entorn on es sitúa”.

Catalá, acompanyada pel regidor de Bombers, Juan Carlos Caballero, i el de la Devesa-Albufera, José Gosálbez, ha realitzat un recorregut per la zona. I al costat de representants de l’associació de veïns ha constatat el resultat de la instal·lació de les torres de suport dels canons.

Finalitzades estes obres, este estiu El Saler comptarà amb 24 torres i canons contra incendis, ja que les huit que s’han posat en marxa se sumen a 16 portàtils que es poden emplaçar en qualsevol àrea del Parc Natural del Saler. Tot i que la primera edil apunta que l’objectiu és que es puguen instal·lar més canons per a protegir tot este pulmó verd.

Un sistema de defensa forestal que i permet activar alertes, humitejar, previndre i reforçar el treball desenvolupat per l’Ajuntament per a cuidar este espai natural.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.