IDEA presenta el nou curs de formacions amb un monogràfic gratuït a l’Ajuntament d’Alzira

L’agència de desenvolupament local d’Alzira, IDEA, ha arrancat hui la seua programació de jornades monogràfiques 2022-2023. La jornada amb la qual s’inaugura aquesta programació, a estat a càrrec de Carmen Herrero, la directora d’IDEA. L’ajuntament d’Alzira ha acollit aquesta jornada, en la qual s’ha donat a conèixer IDEA, i la seua història, que s’entrellaça amb la història professional de la pròpia Herrero, qui s’encarregà de crear aquesta agència.

IDEA ha crescut i s’ha anat tornant cada vegada més complex i complet, fins el punt de ser la quarta agència de col·locació certificada d’Espanya. Només en 2021 va arribar a gestionar uns recursos econòmics que superen els 8 milions i mig d’euros, que es destinen a formacions i a treballar les ocupacions de qualsevol àmbit.

Enguany ajuda a 3257 aturats sense cap tipus de formació reglada, dels quals el 61% són dones. El perfil de l’alumnat que acullen va des d’aturats de llarga duració, joves sense formació o persones en risc d’exclusió social. No obstant l’anterior, IDEA és un espai on caben tots.

IDEA va nàixer en març de 1995 quan només existien dues agències d’este tipus a tota València. Des d’aleshores, no sols ha aconseguit millorar la vida de la ciutadania alzirenya, sinó que s’ha erigit com agència líder a Europa amb 173 programes europeus. Una agència líder que genera oportunitats de millora laboral i personal a aquells que estiguen disposats a canviar.

Comenta la notícia