Illueca visita les obres del nou edifici que acollirà els serveis socials de Meliana

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, s’ha reunit amb l’alcalde de Meliana, Josep Riera, per a valorar les actuacions que la Conselleria duu a terme en el municipi. Posteriorment, han visitat les obres del qual serà el nou edifici de l’àrea social de l’Ajuntament i en el qual la Vicepresidència Segona ha invertit prop de 500.000 euros.

Per a Héctor Illueca, amb aquesta actuació urbana “s’ha pogut recuperar un espai municipal que havia quedat obsolet i que ara, amb la seua adequació, tornarà a ser útil per a les veïnes i veïns de Meliana”.
El vicepresident ha ressaltat que cada dia “és més important comptar amb una administració capaç d’atendre les problemàtiques socials en tota la seua complexitat”. Un aprenentatge que amb el coronavirus s’ha fet més evident i amb aquest edifici “es fa el primer pas per a aconseguir dotar d’espais a l’administració perquè puga desenvolupar aquesta tasca transversal”.

Per part seua, l’alcalde de Meliana ha destacat que aquesta actuació resol dos problemes que tenia el municipi. El primer d’ells és “la rehabilitació d’un espai molt ampli que havia quedat en desús i que era un antic saló de convits”. El segon és que amb aquest edifici “tindrem més facilitat per a ampliar els serveis de l’àrea social, donant una millor resposta a la ciutadania”.


En la visita, en la qual també han estat acompanyats pel director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio, han pogut comprovar les instal·lacions d’aquest nou edifici municipal que allotjarà l’àrea de Serveis Socials, entre altres serveis.

Aquesta primera fase s’ha acollit al programa d’actuacions urbanes de la Vicepresidència i en ella s’ha treballat en la planta baixa i en la primera planta. En la planta baixa, amb uns 500 m², se situaran les dependències dels Serveis Socials municipals: despatxos, zones d’espera, sales de reunió, espais d’atenció, sala d’actes, espai de recepció i d’administració, arxiu, ascensor i lavabos. Un dels aspectes que s’ha tingut en compte en aquesta zona és la manera de donar llum natural a tot l’espai. Per a això s’instal·laran diferents claraboies.

La primera planta, de 233 metres quadrats, acollirà el jutjat de pau i alguns serveis complementaris que s’estan posant en marxa en el municipi, com per exemple Justiprop, la justícia pròxima, o Mediaprop, el servei de mediació. Així mateix, es preveu reservar un espai per a l’Associació per a la Integració de les Persones amb Diversitat Psíquica.


D’altra banda, un altre dels projectes de Meliana que ha visitat Illueca i en el qual ha col·laborat la Vicepresidència Segona, a través de la Direcció General d’Innovació Ecològica en la Construcció, ha sigut el nou Centre de Dia per a Majors.

Es tracta d’una edificació feta a partir d’una estructura i prefabricats de fusta i usant la palla de l’arròs com a element d’aïllament i amb revestiments ceràmics. Es tracta d’un model constructiu té pocs precedents a Espanya, però és habitual als països del centre d’Europa.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.