Inauguració de l’III Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents a València

El Govern enalteix el model de Destinació Turística Intel·ligent de València com a exemple de sostenibilitat i convivència

El secretari d’Estat de Turisme felicita la ciutat pels seus successius reconeixements com a capital internacional del turisme intel·ligent, el disseny i la sostenibilitat

Fernando Valdés anticipa unes bones dades de tancament d’any turístic per a la Comunitat

El secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, ha enaltit el model de Destinació Turística Intel·ligent com el desenvolupat per València perquè permet “multiplicar el valor afegit de l’oferta turística millorant la convivència entre el visitant i el resident i naturalitzant les noves tecnologies en la gestió dels recursos, sempre des d’una perspectiva de sostenibilitat i inclusió”.

Valdés ha intervingut hui en la inauguració de l’III Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents que se celebra aquesta setmana en el Palau de Congressos de València, organitzat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de València i la Fundació Visit València, amb la col·laboració de l’Organització Mundial del Turisme.

Amb més de 1.200 inscrits i la participació de prop de 80 experts nacionals i internacionals, el Congrés se celebra coincidint amb la capitalitat europea del Turisme Intel·ligent que València ostenta aquest 2022, any que la ciutat també ha sigut reconeguda com a Capital Mundial del Disseny. En 2024, València es convertirà en la segona ciutat espanyola que aconsegueix ser distingida com a Capital Verda Europea pel seu compromís amb la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica, un títol que fins hui només ha tingut Vitòria en 2012.

Fernando Valdés ha felicitat la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, també present en la inauguració al costat del secretari autonòmic de Turisme de la Generalitat, Francesc Colomer, per aquest cúmul de distincions que “reconeixen” el treball realitzat i “acompanyen unes excepcionals xifres turístiques que ja superen les de 2019 i que situen a València en la senda de la qualitat i la desestacionalització”. “Sou un exemple de destí intel·ligent, resilient i modern, que ha pensat estratègicament el seu futur i ha redissenyat el seu escenari urbà per a les persones. Una ciutat on la convivència entre el turista i el resident és envejable”, ha assenyalat el secretari d’Estat.
Un model d’èxit entorn del destí
En el seu discurs d’inauguració, Fernando Valdés s’ha referit als motius que han fet de la metodologia de les Destinacions Turístiques Intel·ligents, iniciativa dissenyada i impulsada per la Secretaria d’Estat de Turisme des de l’any 2018, un model d’èxit. “Les Destinacions Turístiques Intel·ligents tenen un doble valor, no sols han decidit desenvolupar el benestar d’aquests municipis entorn del turisme, sinó que, a més, s’han compromés a fer-ho de manera sobirana, conscient i coordinada, és a dir, amb un model de governança públic-privada militant. Un procés que no sols atorga una manera d’entendre individualment la gestió turística, sinó una metodologia, unes dades i unes eines provades, mesures i estandarditzades perquè el treball en xarxa siga possible i fructífer”, ha desenvolupat.

Precisament aqueix treball en xarxa “ha demostrat ser el millor atractiu” del model, perquè afavoreix “la capacitat d’innovació i gestió intel·ligent” dels destins, en un “cercle virtuós que es retroalimenta amb cada incorporació i que aplica un coneixement millorat de manera contínua en el conjunt d’una xarxa que ja formen 618 membres”, ha destacat Valdés.

Per al secretari d’Estat, el “element nuclear i imprescindible de l’activitat turística, la peça clau d’aquest puzle sense la qual totes les altres no tenen sentit és el destí”. “La indústria turística és una riquíssima i complexa xarxa en la qual participen moltíssims actors: les empreses d’hostaleria i allotjament, la seguretat, els aspectes auxiliars i així, un llarg etcètera. No obstant això, el fet turístic requereix inexorablement de dues coses: del viatger i del destí… tot passa en un lloc i aqueix lloc ha de ser l’element central del nostre model, del nostre discurs i del nostre esforç de modernització”, ha subratllat.

El secretari d’Estat ha recordat com el model DTI, que la Secretaria d’Estat de Turisme desenvolupa de la mà de Segittur, està sent exportat a Amèrica Llatina, on ja ho estan implantant a Mèxic, Colòmbia, l’Argentina, Paraguai, l’Uruguai, el Brasil, el Perú, Cuba i Xile. Aquesta metodologia, que prompte complirà quatre anys, compta a més amb el suport del Banc Interamericà de Desenvolupament i el reconeixement de la OMT i de la Unió Europea.

La recuperació turística es manté
En declaracions posteriors als mitjans de comunicació, el secretari d’Estat de Turisme ha anticipat que la tendència de recuperació turística es mantindrà en la recta final de l’any, segons reflecteixen els indicadors de demanda que monitora el Ministeri.

Així, ha revelat que els seients programats per les aerolínies en vols internacionals a la Comunitat Valenciana, en general, i a l’aeroport de València en particular per al que queda d’any, estan ja molt pròxims als nivells de 2019, igual que les reserves, amb alguns mercats com Alemanya o els Estats Units per damunt fins i tot dels valors de la prepandèmia.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.