Indignació entre els llauradors de la Ribera per la discriminació del Govern en la reducció dels mòduls fiscals

La fruita d’estiu i les hortalisses es queden sense rebaixa fiscal i el caqui només té en algunes localitats

En cítrics hi ha una reducció generalitzada per tota la CV i una específica però només en alguns pobles

descarga11 de maig de 2016.– LA UNIÓ de Llauradors indica que les reduccions fiscals per als llauradors i ramaders de la la Ribera, vàlides per a la declaració de la renda d’enguany, són absolutament ridícules i a més dispars per als productors.

LA UNIÓ ja ha exigit al Ministeri d’Hisenda a través d’un escrit que “rectifique de forma immediata aquesta Ordre perquè arreplegue la realitat fiscal agrària de la comarca de la Ribera durant 2015 i sol·licita a tots els ajuntaments afectats i als partits polítics amb representació en les Corts que mouen fitxa i contribuïsquen a aquest objectiu”.

Amb caràcter general únicament hi ha reduccions per a tots els termes municipals de la comarca pel que es refereix a cultius en cítrics, olivera, tomaca, cereals i ametla de secà. Quant a ramaderia hi ha per a les explotacions de boví de llet, carn i cria en extensiu de boví, cunicultura, apicultura, porcí de carn i cria en extensiu i oví i caprí de carn i llet en extensiu.

En ramaderia es continua així amb la discriminació cap al sistema d’integració, com és el cas del porcí (segon sector en aportació als comptes agraris valencianes després dels cítrics) i el de pollastres d’engreix, que continuen amb índexs de rendiment elevadíssims del 0,56 i 0,42, respectivament.

Aquestes reduccions generalitzades es tornen a baixar en funció del cultiu i localitat i és ací on el Ministeri s’oblida d’alguns cultius i estableix després una disparitat en la tributació i per tant, un greuge que provoca pèrdua de competitivitat entre llauradors de pobles pròxims que cultiven el mateix producte, la qual cosa demostra que la rebaixa fiscal s’ha fet sense peus ni cap.

La fruita d’estiu i les hortalisses de tota la Ribera es queden fora de les reduccions fiscals publicades pel Govern al BOE per a pal·liar adversitats climatològiques i qüestions com ara el veto rus.

Després trobem a localitats com ara Guadassuar, Montserrat, Catadau, Llombai, Manuel, Montroi, Real, Alfarp o Gavarda que no tenen reducció més que la generalitzada de cítrics feta per a tota la Comunitat Valenciana del 0,22, però no l’específica per a algunes localitats de la comarca al 0,18 en este cultiu.

Pel que fa al cultiu del caqui el desgavell és total i poblacions amb producció com ara Albalat de la Ribera, Alfarp, Algemesí, Almussafes, Benifaió, Catadau, Gavarda, Guadassuar, Llombai, Manuel, Sumacàrcer, Sellent, Tous i Polinyà, per posar algun exemple, es queden sense reducció.

LA UNIÓ assenyala que “aquesta rebaixa fiscal del Govern en funcions crea greuges comparatius entre llauradors segons el seu lloc d’empadronament i cultiu. Així, estableix diferències en els mòduls entre llauradors de pobles veïns que tenen la mateixa orientació productiva i han patit pèrdues d’ingressos per les mateixes causes, com són la sequera del 2015 o el veto rus a les nostres exportacions”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.