Inici Falles 2022 a València

crida-2019-valencia-knYE--620x349@abc

L’alcalde convida a “disfrutar d’una festa que avança cap a la normalitat” i apel·la a la “responsabilitat individual” en l’acompliment de les normes sanitàries

Una crida sense límit d’aforament i amb mascareta marca el regrés de les Falles al mes de març

Este diumenge arranquen les Falles 2022 amb la crida. La tradicional cita a les Torres dels Serrans suposa la tornada de la festa al mes de març dos anys després. No hi ha límit d’aforament, però el públic assistent ha d’utilitzar mascareta. Les Falleres Majors, Carmen Martín i Nerea López, acompanyades de les corts d’honor, són les encarregades de presidir l’acte, programat a partir de les 19.15 hores. L’alcalde, Joan Ribó, ha convidat “els col·lectius fallers i la resta de la ciutat a disfrutar d’unes Falles que avancen cap a la normalitat”, i ha apel·lat a la “responsabilitat individual” en l’acompliment de les normes sanitàries. 

Les Falleres Majors i les corts d’honor arriben este diumenge a les 19 hores a les Torres dels Serrans i 15 minuts després dona començament la crida. Ara bé, la pólvora i la música obrin la jornada des de bon matí, que conclou amb un castell de focs d’artifici en l’entorn de la plaça dels Furs a càrrec de la pirotècnia Mediterráneo. A les 7.15 hores està prevista una despertà infantil pels carrers de la Pau i Sant Vicent fins arribar a la plaça de l’Ajuntament, amb 1.309 xiquets i xiquetes acreditats. S’ha dissenyat el mateix itinerari per a la macrodespertà, que comença a les 7.30 hores amb troncs de bac de la pirotècnia Mediterráneo i finalitza amb un terratrèmol de la pirotècnia Valenciana. A continuació, s’oferix un desdejuni faller a tots els participants.

Per a la macrodespertà estan inscrites 2.250 persones. Totes elles, majors de 18 anys i amb el certificat CRE en vigor, el qual facilita la Junta Central Fallera després de realitzar un curs específic i aprovar un examen. Enguany es repartiran 4.500 caixes, que porten una etiqueta amb el lema “Ací comencen les Falles 2022”. Cada caixa conté 50 troncs de bac, això és, 225.000 trons de bac en total. 

Música i la primera mascletà

A açò se suma l’entrada de bandes de música, a les 12 hores, que fan un recorregut pels carrers del General Tovar, la Pau, Sant Vicent i Sang, per acabar a la plaça de l’Ajuntament, on es dispararà la primera mascletà de les Falles 2022 a les dos de la vesprada, de la mà de la pirotècnia Mediterráneo.

L’entrada de bandes celebra este 2022 la dihuitena edició. En 2006 es va cancel·lar per les inclemències meteorològiques i en 2020 sí que va arribar a tindre lloc, abans de la suspensió de les Falles a causa del coronavirus. Són 13 les entitats musicals que tocaran este diumenge: l’Escola de Tabal i Dolçaina de la Junta Central Fallera, l’Agrupació Musical San José de Pignatelli, l’Agrupació Musical Santa Cecilia del Grau, l’A.C. Falla Jerònima Galés-Litògraf Pascual Abad, la Societat Ateneu Musical del Port, la Banda de Música Campanar, el Centre de Música i Dansa de Natzaret, el Centre Instructiu Musical Banda de Torrefiel, el Centre Instructiu Musical de Benimaclet, el Centre Instructiu Musical Castellar-Oliveral, el Centre Instructiu Musical Tendetes, la Unió Musical de Benimodo i l’Agrupació Musical Santa Cecília de Sedaví. L‘ús de la mascareta serà obligatori excepte en el moment de la interpretació de les peces musicals.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia