Inicien les Obres del Col·lector a Silla per Combatre les Inundacions

Un Pas Decisiu per a la Prevenció d’Inundacions a la Comarca

La Nova Infraestructura Reduirà el Risc d’Inundacions al Núcli Urbà de Silla

A Silla, municipi situat al sud de l’Horta de València, ha iniciat les obres d’un nou col·lector que representa un avançament crucial per combatre les inundacions que han afectat la zona en repetides ocasions. Aquest projecte esdevé una solució a un problema recurrent que ha causat danys en propietats i ha preocupat els veïns durant anys.

La nova infraestructura està composta per una sèrie de canonades d’1,6 metres de diàmetre que tindrà la capacitat de reconduir el 35% de les aigües d’origen pluvial. Aquestes aigües provenen de localitats pròximes com Alcàsser i Picassent, i seran redirigides cap a una bassa de laminació.

La zona d’actuació clau es troba en l’avinguda Espioca. Des d’aquest punt estratègic, es desenvoluparà una extensa xarxa de canonades que conduiran les aigües fins a les basses de laminació situades a l’avinguda d’Alacant. Aquesta localització, en el nord-est del municipi, es troba a les portes del reconegut Parc Natural de l’Albufera. Amb aquesta actuació, es pretén reduir significativament el cabal d’aigua que entra al centre urbà a través de la Rambla de la Independència, un lloc que històricament ha patit inundacions i danys en propietats.

Encara que la necessitat d’aquest projecte va ser identificada fa temps i les obres ja estaven pressupostades des de l’any 2019, ha sigut ara quan finalment s’han començat a executar. La realització d’aquestes obres reflecteix l’aposta i el compromís de l’administració local per millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans i garantir la seguretat davant episodis d’intenses pluges.

Amb aquesta actuació, Silla avança en la seva adaptació als canvis climàtics i en la seva preparació davant fenòmens meteorològics extrems, demostrant la importància de la planificació i la inversió en infraestructures adequades.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.