Intervenció de l’helicòpter del Consorci de València en tres rescats en a penes cinc hores

L’helicòpter del Consorci de Bombers de València va haver d’intervenir ahir diumenge en tres rescats en poques hores de diferència entre si. Concretament, el primer avís es rebia a les 14.02 h de la vesprada, el segon a les 18.22 h i el tercer a les 19.36 h, quan ja faltava poc perquè l’helicòpter es retirara degut a la caiguda de l’ocàs. En sols cinc hores i mitja, tres rescats en els quals va actuar conjuntament l’helicòpter amb el Grup de Rescat en Altura GERA del Consorci i el personal sanitari amb què va dotada esta aeronau.

Així, a les 14.02 h s’alertava que una persona s’hi havia lesionat al peu a un barranc de la Murta a Alzira. Ràpidament, va ser rescatat per l’helicòpter i el GERA, sent evacuat fins a l’helisuperfície d’Alzira, on els mitjans sanitaris el van traslladar a un centre hospitalari. A les 18.22 h, s’hi advertia de la necessitat d’una nova intervenció, en este cas a la Fuente de los Chuscos a Villagordo del Cabriel, on hi havia dues persones que s’hi havien desorientat. A més de l’helicòpter i el GERA, van intervenir via terrestre un coordinador forestal del Consorci i bombers forestals de la GVA-Sgise. Finalment, a les 19:36 h, l’helicòpter amb el GERA, i els bombers d’Alzira via terrestre, es van desplaçar de nou a la zona de la Murta a Alzira, on un home es trobava desorientat i esgotat entre la malea. Va ser traslladat via aèria fins a l’helisuperfície d’Alzira, i no va requerir assistència sanitària. 

Una jornada intensa de rescats que hi demostra la vital importància d’esta aeronau, la primera del Consorci de València, que no ha deixat de dur a terme rellevants  actuacions des de la seua posada en funcionament.

Comenta la notícia