Jornada punt de trobada Trobades de la Ribera Educació Ambiental

L’educació ambiental és l’enfocament que enguany protagonitza l’Agenda Any Trobada Alfarp 2022 de la Coordinadora de Centres de la Ribera d’Escola Valenciana

Educació Ambiental en acció és el títol de la jornada, que comptà amb l’assistència de professorat i membres d’AMPA de comunitats educatives de la comarca.

A la jornada, realitzada en l’Auditori Municipal d’Alfarp, foren convidats els dos centres escolars i, a més, l’ONG Cerai per parlar sobre el paper educatiu que pot acomplir la implementació d’un hort escolar ecològic. En ella, es reflexiona sobre els beneficis de l’educació ambiental a través de les experiències que estan duent-se a terme en dos centres educatius de la comarca: l’IES Càrcer i el CEIP Tirant lo Blanc d’Alzira.

El president de la coordinadora, Joan Cortés, inaugurà l’acte indicant que l’educació ambiental és la línia a seguir l’hora de realitzar projectes educatius en centres escolars.

La idea és donar a conéixer els projectes mediambientals dels centres de la Ribera, vinculats amb la sostenibilitat i, així, construir una consciència social des de l’àmbit escolar relacionada amb el canvi climàtic.

La primera ponència la realitzaren Mayte Fornès i Jessica Marzal, de l’oNGD Cerai, respecte del foment de l’hort escolar ecològic com a eina educativa.

La següent intervenció va córrer a càrrec de Marives Blanquer, Maria Jose Peidro i Empar Fayos de l’Institut d’Ensenyança Secundària de Càrcer, les qui parlaren sobre les idees que els propis estudiants donaven per a reduir els residus.

El torn seria després per a les representants del CEIP Tirant Lo Blanc d’Alzira, Patricia Cortina, Immaculada Masía i Maria Cuesta.

Aquestes iniciatives educatives en matèria mediambiental cerquen sensibilitzar als alumnes per tal d’apropar-los a la natura

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.