La 39a edició de les Trobades d’Escoles en Valencià reuneix 30.000 persones a Benimodo

Benimodo va acollir diumenge les Trobades 2024 amb la participació de nombrosos centres educatius de les nostres comarques i una programació per a tota la família.

Més de cent tallers i paradetes diverses, a més d’actuacions de música i danses populars, animacions de carrer, muixeranga, exhibició de pàdel, així com el concert de Dani Miquel i els Ma Me Mi Mo Músics.

Un orgull per a Benimodo, que ja va acollir les Trobades al 1988.

La cercavila cívica va donar el tret d’eixida a les jornades, que continuaren amb els parlaments institucionals de benvinguda. Joan Cortés, president de la Coordinadora de centres en valencià de la Ribera. Assenyalava que les trobades vertebren el territori a través de la defensa i la promoció de l’ensenyament en valencià. 

Des de la Diputació de València asseguraven que la normalització lingüística també forma part de la seua agenda i que les trobades són una festa educativa que permet difondre l’ús de la nostra llengua.

Arcadi España, Secretari d’Estat de Política Territorial. També va estar present a les Trobades i va destacar la necessitat de treballar en estos moments difícils perquè el valencià tinga futur.

Una jornada lúdica i reivindicativa amb tallers per als més menuts, des de l’elaboració de xapes fins al cultiu de plantes, amb premis al taller més original. Més reivindicatiu i més educatiu.

La programació amb motiu de la 39a Trobada de centres en valencià de la Ribera es desenvolupa al llarg de tot l’any. Amb activitats com el 26é Premi Sambori comarcal i local. La 4a Nit de la Ribera, visites guiades a Benimodo, la presentació del projecte comarcal de l’Aula Didàctica Didín Puig i taller de recitació col·lectiva de l’antologia de Vicent Andrés Estellés, entre d’altres.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.