La beca artística del TAC de Catarroja busca un projecte de dansa 

«En la sisena edició la beca està destinada a desenvolupar un projecte de dansa. On el moviment i l’expressió corporal siguen les bases de la peça». Explica la regidora de Cultura, Dolors Gimeno.

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Catarroja, a través del TAC, ha convocat la sisena edició de la Beca Artística,

Una ajuda econòmica als joves creadors que cada any es destina íntegrament a una causa relacionada amb les Arts Escèniques, Musicals i Plàstiques.

«La Beca Artística del TAC d’enguany està destinada a ballarins i ballarines o una companyia amb els membres menors de trenta-cinc anys. Que vulguen desenvolupar un projecte de dansa on el moviment i l’expressió corporal siguen les bases de la peça». Explica la regidora de Cultura, Dolors Gimeno. «La convocatòria està oberta a projectes individuals o col·lectius i companyies emergents d’un màxim de 6 integrants amb un projecte que no ha de superar els 10 minuts de duració», afig.

La beca té una quantia mínima de 1.000 euros i tots els convidats als diferents espectacles de la programació del TAC durant un any col·laboren amb 3 euros per invitació per a l’impuls de la beca. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 30 de juny de 2024.

Edicions anteriors

La beca de 2023 es va destinar a guardonar un artista plàstic, amb Antonio Portillo Carbonell com a guanyador amb ‘Cargar la sombra’. Una exposició on a través de l’observació, l’autoexploració i l’acció es proposava carregar amb la seua ombra, lluitar contra ella i acollir-la.

En l’edició 2023, el jurat va estar format per la regidora de Cultura, Dolors Gimeno, el pintor Javier Calvo, i la directora de Comunicació i Màrqueting Olympia Metropolitana S.A., Mª Ángeles Fayos.

La beca de 2022 es va destinar a un autor teatral, amb Paloma Merello com a guanyadora amb el relat ‘El meu pare i Elvis estan morts’. La beca 2020 va premiar a un compositor musical, amb Llum Martín. Com a guanyadora amb el seu projecte “In a figurative way”. En el qual la compositora unia elements de la tradició clàssica amb un llenguatge contemporani. La beca de la segona edició 2019 va estar destinada a un autor teatral. Amb Paula Llorens, com a guanyadora amb el projecte “Párpados de otoño”, i la primera edició va guardonar les arts plàstiques. Amb Alicia Torres, premiada amb la Beca Artística del TAC 2018.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.