La campanya ‘Anem al teatre’ fomenta la cultura entre la població escolar

Més de 600 alumnes han gaudit d’obres teatrals adaptades a la seua edat

La cultura ha inundat Foios gràcies a la campanya ‘Anem al teatre’, impulsada des de la Regidoria de Cultura. “Es tracta d’un projecte intermunicipal, que es desenvolupa en gran part dels municipis de l’Horta, i en el qual col·labora la Diputació de València, amb l’objectiu de fomentar les arts escèniques entre la població escolar i crear hàbits per al consum de cultura des d’edats primerenques”, ha explicat l’alcalde de la localitat, Sergi Ruiz.

Més de 600 alumnes dels diferents centres educatius de Foios han pogut gaudir d’una obra de teatre que no només està adaptada a la seua edat, sinó que fomenta valors que, després, són tractats a l’aula.

Com ha assenyalat el regidor de Cultura, Juanjo Civera, “amb aquesta iniciativa aconseguim que tot l’alumnat vaja, una vegada a l’any, al teatre per a gaudir d’una representació teatral de gran nivell, de la mà de companyies professionals i amb propostes de gran valor. En aquesta ocasió, s’ha abordat el tema de l’autoestima”.

La companyia catalana LaBú teatre va ser l’encarregada de sorprendre l’alumnat de primer cicle de Primària del CEIP Mare de Déu del Patrocini i CEIP Rei en Jaume amb la representació de l’obra ‘Alma’, que a través de materials naturals parla del pas del temps.

L’obra ‘La bambolla de Júlia’ de la companyia valenciana Maquinant teatre va estar dirigida a l’alumnat de segon i tercer cicle de Primària dels CEIP Mare de Déu del Patrocini i Rei en Jaume, i en la qual es va abordar l’assetjament escolar posant el focus en els i les valentes que defensen a les persones més vulnerables.

Finalment, ‘Bola’ de l’Horta Teatre va ser l’obra triada per a Infantil on van descobrir la diferència i les formes geomètriques i infinites possibilitats de joc.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia