La Casa de la Dona de Paterna estrena la programació dels mesos d’abril, maig i juny

La Casa de la Dona acull una programació repleta d’activitats durant aquest segon trimestre de l’any amb la finalitat de continuar promovent la igualtat.

En aquest sentit, l’exposició “Dones del món” de Creu Roja es podrà visitar fins al 30 d’abril en horari d’obertura d’aquest espai de trobada.

Tallers d’apoderament femení, salut sexual, comunicació inclusiva o millora de l’ocupabilitat de les dones, xarrades sobre els drets de conciliació en el treball o de la història del moviment sufragista espanyol així com exposicions, videoforum, teatre, escola de famílies o rutes culturals són algunes de les activitats que s’han organitzat per a aquest segon trimestre de l’any

Hui dimecres, 17 d’abril i els dies 22 i 24 s’impartirà el Taller per a la prevenció de la violència de gènere: com construir relacions sanes, de 10.00 a 12.00 hores, a càrrec de Marta Pérez, promotora d’Igualtat de l’Ajuntament de Paterna.

A més, des de hui i els dies 18, 23, 25 i 29 d’abril a la vesprada, de 17.30 a 19.30 hores, es realitzarà un taller d’autoestima i apoderament femení de la mà de la coach professional Patricia Lázaro.

Aquesta mateixa setmana, el 19 d’abril, a les 10.00 hores, tindrà lloc un videoforum sobre Clara Campoamor organitzat per la Unitat d’Igualtat de l’Ajuntament de Paterna. Eixe mateix dia a la vesprada, se celebrarà una xarrada a càrrec de la periodista i investigadora, Sandra Ferrer, amb l’objectiu d’abordar les primeres dones de la Història d’Espanya: el moviment sufragista espanyol.

D’altra banda, la setmana pròxima està prevista una interessant acció a peu de carrer sota el títol “Dona-li la volta a la floreta”, el 23 d’abril, de 10.30 a 12.30 hores, en els voltants del Mercat Municipal.

Una altra de les iniciatives programades seran els Desdejunis Violeta per als dies 25 i 26 d’abril, de 9.30 a 10.30 hores. El primer d’ells consistirà en el Dret de Família, dirigit per Isabel Ibáñez, assessora jurídica de Serveis Socials de Paterna i el segon, sota el títol Drets de les víctimes de violència de gènere, impartit per Lorena del Ferro, assessora jurídica de Serveis Socials de Paterna.

A partir del mes de maig, s’oferirà una ruta cultural Memòria de les silenciades a Paterna

A partir del mes de maig, s’oferirà una ruta cultural Memòria de les silenciades a Paterna, el dia 2, de 18.30 a 20.30 hores, mitjançant un recorregut itinerant pel municipi de la mà de dues historiadores de l’Art, Bernia Mitjans i Paula González-Garzón.

Del 3 al 31 de maig, la Casa de la Dona acollirà l’exposició ‘La dona del demà’ de l’Associació de Dones de la Canyada.

El 6 de maig, en un acte que se celebrarà a les 19 hores, es presentarà la ‘Guia d’actuacions i recomanacions davant situacions de violència de gènere en l’hostaleria i locals d’oci’, per part de l’àrea d’Igualtat del consistori paternero.

Durant aquest mes també es durà a terme un Taller sobre comunicació inlcusiva i publicitat no sexista, els dies 7, 14, 21 i 28 de maig, de 10.00 a 12.00 hores. El dia 8 i 15 de maig a la vesprada, de 18.00 a 19.30 hores, la sexòloga i psicòloga Lara Avergues oferirà el Taller sobre salut sexual en el climateri i menopausa.

El dia 17 de maig, de 13.30 a 15.00 hores, una agent d’Igualtat del Consorci Pactem Nord farà una xarrada sobre el Distintiu Violeta de l’entitat.

També la xarrada sobre Drets de conciliació en el treball per compte d’altri i per compte propi està prevista per al dia 22 de maig de 18.00 a 19.30 hores.

Un altre Desdejuni Violeta sota el títol Maternitats des de la perspectiva feminista tindrà lloc el 24 de maig, de 9.30 a 10.30 hores, a càrrec de la psicòloga i psicoterapeuta de Gestalt, Sara Jort.

Finalment, un videoforum amb la pel·lícula “La boda de Rosa” tancarà també l’agenda el dia 30 de maig a les 10 hores on es podrà compartir i intercanviar reflexions sobre la mateixa amb una tertúlia posterior.

Ja el mes de juny està enfocat a l’àmbit laboral i conciliació familiar. D’aquesta manera, els dies 4, 6, 11, 13,18 i 20 de juny s’ofereix un Taller per a millorar l’ocupabilitat de les dones, de 10.00 a 12.00 hores.

Així mateix, el 5 de juny s’ha programat un punt de trobada, Escola de famílies: eines per a l’acompanyament de menors en la seua sexualitat, de 18.00 a 19.30 hores, també amb la sexòloga i psicòloga Lara Avergues.

Com a colofó, la Feminització de les cures: anàlisi sobre conciliació i corresponsabilitat a Paterna, serà una altra qüestió dins del calendari de la Casa de la Dona que es desenvoluparà el 21 de juny, de 10.00 a 11.00 hores.

En aquest sentit, la Tinenta Alcalde de Garantia Social, Igualtat i Tradicions, Isabel Segura ha apel·lat a la participació ciutadana en cadascuna de les activitats que “continuem duent a terme per a conscienciar en la igualtat de gènere”.

Finalment, les persones interessades a participar en cadascuna de les activitats podran realitzar les seues inscripcions prèvies en el telèfon 671 04 21 28 o en la pròpia Casa de la Dona, situada al carrer Els Molins, 40, i tota la programació està disponible en la pàgina web del consistori www.paterna.es.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.