La Casa-Museu Blasco Ibáñez acull una taula redona sobre l’escriptor que se suma a la mostra “El viatge dels milionaris”

La jornada tindrà lloc el dijous 15 de febrer a les 18 hores

Esta exposició commemora el centenari del viatge que el novel·lista va realitzar al voltant del món a bord del Franconia

El dijous, 15 de febrer, la Casa-Museu Blasco Ibáñez acull la taula redona “Blasco Ibáñez, ahir i hui” a les 18 hores. En esta jornada participaran Ana L. Baquero Escudero, catedràtica de la UM i directora de la Biblioteca Blasco Ibáñez en la Cervantes Virtual, el periodista Salvador Enguix i l’escriptor Carlos Aimeur.

Esta activitat es desenvolupa com a complement de l’exposició que actualment es troba a la Casa Museu “El viatge dels milionaris”, inaugurada el març de 2023. Es tracta d’una mostra commemorativa del centenari del viatge que el novel·lista va realitzar al voltant del món a bord del Franconia. Entre els anys 1923 i 1924. Des del 15 de novembre de 1923, quan el transatlàntic va eixir de Nova York, fins al 14 de març de 1924. Data de la seua arribada a Mònaco, l’escriptor valencià va visitar nombrosos llocs.

En esta mostra, disponible fins a abril d’enguany, es pot conéixer l’itinerari seguit per Blasco Ibáñez. Que el va portar de Nova York a Niça passant per Hawaii, el Japó, Corea, la Xina, Filipines, Indonèsia, Birmània, l’Índia, Sudan i Egipte. Amb nombroses imatges del periple. Així mateix, s’han inclòs fullets publicitaris del creuer, quaderns de notes, postals, llibres i fins i tot textos autògrafs i galerades d’impremta. Que permetran reconstruir el procés de creació de la trilogia “La volta al món d’un novel·lista”.

En paral·lel, s’han editat dos fascicles amb una selecció dels passatges més interessants de la trilogia abans esmentada, en els quals l’escriptor plasma les seues impressions sobre les principals meravelles contemplades en el seu recorregut turístic. Cadascun d’estos fascicles, publicats amb el títol “La volta al món (monumental)”, estarà a disposició, de manera gratuïta, dels qui visiten la Casa Museu els diumenges 18 i 25 de febrer de 2024.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.