La ciclovia entre Catarroja, Massanassa i Paiporta estarà acabada en cinc mesos

La reunió informativa i la visita tècnica donen el tret d’eixida de les obres en la zona de Catarroja

L’obra té «una inversió de 252.000 euros». Ha explicat el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Martí Raga, departament que coordina la subvenció de la Diputació de València des dels tres ajuntaments.

L’Ajuntament de Catarroja ha iniciat els treballs de la connexió ciclista amb Massanassa i Paiporta. Amb una reunió informativa a peu d’obra. Amb l’assistència del personal tècnic dels tres ajuntaments implicats i l’alcaldessa de Catarroja, Lorena Silvent, l’alcalde de Massanassa, Paco Comes. El primer tinent d’alcaldia de Paiporta, Vicent Ciscar, i el regidor d’Urbanisme i Mobilitat Sostenible de Catarroja, Martí Raga.

L’obra té una inversió de 252.000 euros, i de l’import global de l’obra. L’Ajuntament de Catarroja ha rebut una subvenció de la Diputació de València de 20.000 euros. Per a la redacció del projecte, i una ajuda per a desenvolupar l’obra de 120.000 euros. Coordinada per l’àrea d’Urbanisme de Catarroja, que inclou els municipis de Catarroja, Massanassa i Paiporta

El regidor d’Urbanisme, Martí Raga, ha explicat que el recorregut de la nova via transcorrerà per sòl de terra en el terme de Paiporta. Fins a arribar a la zona nord de Catarroja per vora barranc fins a l’altura de l’avinguda Generalitat i el col·legi Larrodé. La part urbana de Catarroja estarà segregada del trànsit de vehicles amb separadors. En el tram de Massanassa discorrerà per itineraris urbans, «i amb l’inici de les obres reforcem l’ús d’un camí natural. Que actualment és utilitzat de forma lúdica per donar-li seguretat i un afegir-li un ús de mobilitat diària. A través d’una ruta segura i ràpida, respectant els camins d’interés natural o paisatgístic».

L’alcaldessa de Catarroja, Lorena Silvent, ha assenyalat en la visita a la zona de les obres que estem «satisfets per un projecte que unirà tres ciutats: Catarroja, Paiporta i Massanassa. Que brinda l’oportunitat d’unir espais oferint alternatives de mobilitat més sostenibles».

Una via ciclopedestre que unirà les poblacions de Massanassa, Catarroja i Paiporta

En el mateix sentit s’ha expressat l’alcalde de Massanassa, Paco Comes. Qui ha manifestat que «estic content de posar en marxa un projecte encaminat a la sostenibilitat i a fomentar el respecte del medi ambient. Una via ciclopedestre que unirà les poblacions de Massanassa, Catarroja i Paiporta. Que aproximarà a la nostra Albufera i a les Rutes de la Marjal que hem senyalitzat a Massanassa d’una forma totalment segura».

Finalment, l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, ha destacat que «l’ampliació del carril bici busca crear un entorn urbà més amable per al vianant. En proporcionar rutes segures i separades per a ciclistes i vianants, fomentem la coexistència harmoniosa entre diferents formes de mobilitat. Creiem que en promoure l’ús de la bicicleta i facilitar el desplaçament a peu. No sols estem millorant la mobilitat, sinó també enfortint les connexions entre municipis i ajudant a crear entorns més sostenibles per a tot el veïnat».

La nova ciclovia, a més, tindrà comunicació amb el carril de ciclovianants que circula per la CV-400. Amb la possibilitat de connexió amb la resta de poblacions de l’àrea metropolitana, la ciutat de València, i amb el Port de Catarroja.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.