La Conselleria d’Agricultura adopta mesures urgents per al control de la plaga Scirtothrips aurantii Faure

La Conselleria d’Agricultura ja ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat la resolució declarant la presència de la plaga de Scirtothrips aurantii a la nostra comunitat.

Així mateix, s’han demarcat les zones on l’organisme nociu es troba viu i s’han adoptat una série de mesures urgents per a la seua eradicació i control. 

En plantacions a l’aire lliure, parcs i jardins, hauran de realitzar-se tractaments fitosanitaris sobre la totalitat dels vegetals que allotgen l’organisme amb productes autoritzats, trampes adhesives i neteja de les eines, maquinària i vehicles. En magatzems, vivers i centres de distribució, es duran a terme tractaments fitosanitaris que asseguren la correcta eliminació de la plaga en tots els lots de branques i flors tallades amb fulles i vegetals contaminats. 

En les zones limítrofes es realitzarà una vigilància intensiva i s’instal·laran trampes en vivers, parcs, jardins, magatzems, centres d’empaquetatge i distribució de material vegetal o en abocadors de residus. Així mateix, es realitzarà inspecció i neteja d’eines, maquinària i vehicles utilitzats en terrenys amb espècies que allotgen el trips. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.