La Conselleria de Sanitat construirà nous consultoris auxiliars a Massalavés i Corbera

Millora d’infraestructures d’Atenció Primària

La Conselleria de Sanitat construirà nous consultoris auxiliars a Massalavés i Corbera

El Director General d’Infraestructures s’ha reunit hui amb responsables del Departament de Salut i de tots dos ajuntaments

Més de 4.400 ciutadans, el 15% d’ells en edat pediàtrica, es beneficiaran de les noves infraestructures projectades 

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública construirà, pròximament, dos nous centres d’Atenció Primària a la comarca. Es tracta dels consultoris auxiliars de Massalavés i Corbera.

El Director General d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructures de la Conselleria de Sanitat, Jaime Peris, ha mantingut, este matí, una reunió de treball amb la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Liliana Fuster, així com amb el director mèdic d’Atenció Primària i el director d’Infermeria, José Manuel Soler i Xavier Teodoro, respectivament, i el subdirector econòmic, Joaquín Cervera. 

Després de la reunió de treball, el Director General d’Infraestructures i els membres de l’equip directiu del Departament de Salut s’han reunit amb els alcaldes de Massalavés i Corbera, Puri Noguera i Vicent Marrades, respectivament. 

Segons ha destacat Liliana Fuster, “la construcció dels nous consultoris auxiliars de Corbera i Massalavés formen part de les actuacions que, des de la Conselleria de Sanitat, duem a terme en l’Atenció Primària de la comarca, amb la finalitat d’humanitzar i dignificar els espais i serveis i millorar l’atenció sanitària que prestem a la població”.

En este sentit, més de 4.400 ciutadans de la Ribera, el 15% d’ells en edat pediàtrica, es beneficiaran de la construcció i posada en marxa dels nous centres sanitaris que es projecten en estos dos municipis.

Consultori Auxiliar de Corbera

Pertanyent a la zona bàsica 03 del Departament de Salut de la Ribera, el nou Consultori Auxiliar de Corbera comptarà amb una Àrea de Medicina Familiar, dotada de 2 consultes de Medicina i 1 consulta d’Infermeria; una Àrea de Pediatria, amb 1 consulta per a pediatra i 1 consulta d’Infermeria Pediàtrica, i una Àrea Maternal, que disposarà d’una consulta per a matrona i una sala d’Educació Sanitària.

El Pla Funcional d’este nou consultori el completa una Àrea d’Extraccions-Tractaments-Urgències, que disposarà d’una consulta polivalent dotada amb monitor-desfibril·lador, material de reanimació, electrocardiògraf, pulsioxímetre amb sonda i ecògraf bàsic; una Àrea de Reunions, i una Àrea de Recepció, amb una sala d’espera per a 25 pacients.

Lavabos per a professionals i usuaris, un quart tècnic, un magatzem i una sala de neteja, seran uns altres dels espais amb els quals comptarà el nou consultori, que tindrà una plantilla composta per 7 professionals (2 metges, 1 pediatre, 2 infermers, 1 matrona i 1 auxiliar administratiu).

Consultori Auxiliar de Massalavés

Per part seua, pertanyent a la zona bàsica 01 del Departament de Salut de la Ribera, el nou Consultori Auxiliar de Massalavés comptarà amb una Àrea de Medicina Familiar, dotada de 2 consultes (per a Medicina i per a Infermeria); una Àrea de Pediatria, amb 1 consulta, i una Àrea d’Extraccions-Tractaments, amb una consulta polivalent dotada de monitor-desfibril·lador, material de reanimació, electrocardiògraf, pulsioxímetre amb sonda i ecògraf bàsic. 

Una àrea de Recepció, amb sala d’espera per a 25 pacients, lavabos públics i de personal, un quart tècnic i una sala de neteja, completen el Pla Funcional del futur consultori de Corbera, que es construirà al carrer Enrique Chornet de la localitat, molt pròxim a la ubicació que ocupa l’actual centre. 

“Estos projectes són fruit de la col·laboració i el treball conjunt que la Conselleria de Sanitat i els ajuntaments de Corbera i Massalavés estem duent a terme amb l’objectiu de satisfer la demanda històrica dels veïns d’estos dos municipis de comptar amb uns consultoris adaptats a les seues necessitats”, ha afirmat la gerent del Departament de Salut de la Ribera. 

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.