La Conselleria d’Educació garanteix l’accés a l’alumnat amb necessitats especials a través de les noves tecnologies

S’ha creat una guia que orienta als equips docents en l’elaboració de continguts digitals

La Conselleria d’Educació, amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, ha creat una guia d’accés a les noves tecnologies amb per a l’elaboració de continguts digitals en els centre educatius valencians.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha comentat que l’accés a les tecnologies de la informació i la comunicació forma part del dret universal que ha de garantir l’escola valenciana, en la que cap alumne ha de tindre impediments per a utilitzar les ferramentes educatives de treball.

El document orienta als equips docents en les múltiples possibilitats de transformació i expressió que ofereixen les noves tecnologies perquè tot l’alumnat, tinga les característiques que tinga, puga accedir.

La guia, que és d’accés lliure per a tota la comunitat educativa, es pot descarregar en l’apartat de publicacions del web d’Inclusió Educativa.

A l’hora de generar materials digitals accessibles dirigits a l’alumnat, la guia aconsella, entre altres, l’ús d’una lletra amb una mida d’entre 12 i 14 punts, així com utilitzar vídeos subtitulats.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.