La Conselleria d’Educació respon a les protestes per la reducció de places i professorat en les EOI

La Conselleria d’Educació respon a les concentracions que han tingut lloc per denunciar les retallades en llengües, places i professorat previstes per al curs vinent en les Escoles Oficials d’Idiomes.

Des de la Conselleria, es parla de reorganització dels grups atenent a les dades reals de matrícula i places cobertes.

Les Escoles Oficials d’Idiomes de la Comunitat Valenciana es concentraren ahir en diferents centres i davant la Conselleria d’Educació després que la setmana passada s’anunciaren les previsions de grups per al curs 2024-25. Professorat, alumnat i sindicats parlen de retallades mentre que des de Conselleria afirmen que es tracta d’una reestructuració atenent les dades reals de matrícula.

El conseller d’Educació, José Antonio Rovira ha assenyalat que el percentatge de places que han quedat descobertes en algunes llengües és molt alt, arribant fins i tot a un 80% en el cas del romanés. Respecte a l’ensenyament d’espanyol per a estrangers, Rovira ha assegurat que, tot i la demanda, este curs s’han quedat també places sense cobrir.

Amb tot, les Escoles Oficials d’Idiomes denuncien la desaparició de més de 200 grups, vora 8.500 places i una seixantena de professors i professores.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.