La despesa turística va aconseguir al maig el nivell prepandèmia

Espanya va rebre 7 milions de turistes internacionals que van gastar més de 8.000 milions d’euros

4 de juliol de 2022. Espanya va rebre al maig set milions de turistes internacionals, amb una despesa total de 8.023 milions d’euros, similar al nivell prepandèmia. A més, la despesa mitjana per viatger va ser de 1.152 euros enfront dels 1.028 euros del mateix mes de 2019, la qual cosa representa un creixement del 12’1% en termes nominals i del 1,4% en termes reals, descomptant els efectes de la inflació, segons les dades de les enquestes *Frontur i *Egatur difoses hui per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

“En el que portem d’any, i abans d’arrancar els mesos forts de l’estiu, Espanya pràcticament ha recuperat huit de cada deu turistes internacionals de 2019. Les bones perspectives que tenim per a la temporada alta, basades en les reserves ja confirmades per a viatjar a Espanya, ens permeten afirmar que el turisme internacional continuarà la seua recuperació en els pròxims mesos fins i tot en l’actual context d’alça dels preus pel fet que el nostre país és molt competitiu i l’alça de preus és un fenomen global”, ha valorat la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

En els cinc primers mesos de l’any, les visites de turistes internacionals sumen 22,7 milions (el 78% sobre el mateix període de 2019) i la despesa realitzada pels turistes en els seus desplaçaments, incloent transport, frega el nivell prepandèmia amb 22.776 milions d’euros (el 99% sobre 2019). L’estada mitjana al maig va ser de 6,5 dies enfront dels 6,3 dies de maig de 2019.

Les arribades es multipliquen per cinc en l’últim any

Les arribades de turistes internacionals s’han multiplicat per cinc en l’últim any. Pràcticament un de cada quatre visitants rebuts (23,7% del total) procedia del Regne Unit, que va ser un mes més el principal mercat emissor amb quasi 1,7 milions de turistes que es van dirigir fonamentalment a Andalusia, Illes Balears i Catalunya.

Alemanya i França són els següents països amb més turistes que visiten Espanya. Alemanya aporta 975.241 turistes que es van desplaçar principalment a Illes Balears i França 925.994 Catalunya i Andalusia. Suïssa és el mercat que al maig va emetre més turistes que en el mateix mes de 2019 (156.503 enfront de 131.098 de 2019).

Destins principals

Illes Balears va ser el destí principal dels turistes, amb una quota del 23,4% del total, seguida de Catalunya (21%) i Andalusia (14,9%). A més, és l’única Comunitat Autònoma amb una despesa total dels turistes en els cinc primers mesos de l’any superior a 2019.

No obstant això, el mes de maig i comparant les dades amb el mateix mes de 2019, a més d’Illes Balears, també Canàries, Andalusia, Comunitat Valenciana i la resta de Comunitats Autònomes agrupades tenen xifres de despesa dels turistes internacionals superiors a la prepandèmia.

Comenta la notícia