La Diputació aprova 1.500 obres de millora als pobles dins del Pla d’Inversions 2022-23

La Diputació de València ha aprovat per unanimitat, durant el ple de setembre, 1.473 sol·licituds dels ajuntaments, ens locals menors i mancomunitats de la província per a executar altres tants projectes de millora d’infraestructures i serveis en els municipis valencians, en el marc del Pla d’Inversions 2022-23 que compta amb una dotació global de 144 milions d’euros.

L’àrea de Cooperació, dirigida per Carlos Fernández Bielsa, ha rebut més de 1.500 sol·licituds en el segon pla inversor de la legislatura, la pràctica totalitat de les quals, un 99,5%, seran licitades i executades directament per les corporacions locals.

El pla, a més de l’autonomia local i els criteris de repartiment, es marca com a objectiu reduir la burocràcia. Esta novetat, aplaudida pels responsables locals, s’ha reflectit en el llistat de projectes al qual dona llum verda el ple de la Diputació, ja que la corporació només s’encarregarà d’executar les dos sol·licituds de Benimuslem, mentre que la resta de municipis i mancomunitats beneficiàries assumixen directament la posada en marxa de les seues obres. En l’anterior Pla d’Inversions, al voltant d’un centenar de pobles va delegar en la Diputació l’execució dels seus projectes.

El llistat d’actuacions incloses en el Pla d’Inversions de la Diputació presenta municipis que han decidit destinar la seua assignació a un sol projecte, cas de Petrés, L’Alqueria de la Comtessa i Olocau i Loriguilla entre altres; i localitats que han distribuït la inversió en múltiples projectes de menor pressupost, com Pedralba, Alzira i Faura, amb 19, 16 i 15 sol·licituds aprovades.

Comenta la notícia