La Diputació de València enceta les Falles repassant la història de la artesania fallera

La Diputació de València dona la benvinguda a les Falles amb la inauguració de l’exposició “Ninots, l’Artesania de les Falles”.

Una mirada a l’ofici de l’artista i al pes que les diferents comarques valencianes tenen a la festa, més enllà del epicentre de la capital

La mostra recorre aixó  l’evolució dels materials emprats en la creació dels monuments. Des del fang i la fusta fins al poliestiré, passant pel cartó pedra i la vareta.

El president de la Diputació, Vicent Mompó, acompanyat per les vicepresidentes Natàlia Enguix i Reme Mazzolari i diputades i diputats de la corporació. Ha agraït al Gremi d’Artistes Fallers i a les Juntes Locals i comissions de 14 comarques la seua participació en el projecte.

Vicent Mompó també  ha destacat “l’humil homenatge que volem fer a la figura de l’artista faller. Fent partícips als municipis, comissions i museus fallers de la província”. Ha assenyalat que esta exposició “és una nova demostració que la valencianía i les tradicions i senyals d’identitat que la representen està molt present en el full de ruta d’este govern. Acaràcter multidisciplinari i en àmbits com l’esport, la llengua, la gastronomia i els festejos populars, entre molts altres”.

Els assistents tindran la possibilitat de visitar la mostra, que des d’este mateix dilluns i fins al 19 de març estarà oberta al públic a la Sala de Reines. Amb accés lliure i en horari de 10 a 14 i de 16 a 20 hores, excepte els dies 13 i 14, que en coincidir amb la recepció obrirà només en horari vespertí.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.